Szabadidő

Tízéves magyar származású fiú nyerte a Rubik-kocka bajnokságot

Egy hétig tartott a kirakó bajnokság a Sziget fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszínén, a Rubik szigeten.

A versenyen közel százan vettek részt, több mint tíz országból, köztük Franciaországból, Dániából, Hollandiából és Magyarországról.

A döntőbe a napi selejtezők legjobb 3 versenyzője jutott be. A verseny végén másodperceken múlt, hogy ki kerül be a legjobb három közé. A harmadik helyezett Szabó András lett 27,18 másodperces időeredménnyel. Második helyen Balog Lujza végzett 26,47 másodperccel, aki a díjat Szép Fruzsinától, a Sziget programigazgatójától vehette át. A verseny győztese pedig a tízéves Robert Alexander Antal lett 22,48 másodperccel. A Hollandiában élő magyar származású fiút, aki alig egy éve kockázik, de akár napi 3 órát is gyakorol, édesapja kísérte el a Szigetre.

Színes konténerekből összeállított installációval ünnepelte az idén 40 éves Rubik-kockát a Sziget; a Rubik sziget elnevezésű helyszínen többek között kreatív alkotótér és kiállítás is fogadta a látogatókat.

Fotó: Marjai János / MTI
Fotó: Marjai János / MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top