Szabadidő

Kémthrillerrel búcsúzhatunk Philip Seymour Hoffmantól

Augusztus 28-án érkezik a hazai mozikba az idén februárban tragikus körülmények között elhunyt Oscar-díjas színész utolsó befejezett filmje, a John le Carré kémregényéből készült Az üldözött. (12)
Kémthrillerrel búcsúzhatunk Philip Seymour Hoffmantól

Bár a depressziótól és kábítószer-függőségtől szenvedő Hoffman mindössze 46 éves volt, amikor elhunyt, nem túlzás azt állítani, hogy egy klasszikus hollywoodi legendát vesztettünk el a személyében. Csaknem 23 éven át tartó karrierje során számtalan emlékezetes alakítást nyújtott tévéfilmektől kezdve, kis költségvetésű művészfilmeken át olyan kasszasikerekig, mint a Mission: Impossible harmadik része, vagy Az éhezők viadala-sorozat utolsó három epizódja.

Kémthrillerrel búcsúzhatunk Philip Seymour Hoffmantól

Négy alkalommal jelölték a filmszakma legrangosabb díjára, 2005-ben a Capote-ben nyújtott alakításáért meg is kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart. Ezen kívül 2007-ben (Charlie Wilson háborúja), 2008-ban (Kétely) és 2012-ben (The Master) került a neve a legjobb mellékszereplői díj várományosai közé.

Kémthrillerrel búcsúzhatunk Philip Seymour Hoffmantól

Utolsó filmje, amelyet még be tudott fejezni, Az üldözött című thriller John le Carré, a kémregények mesterének tollából származik. Ebben Hoffman Günther Bachmannt, a német titkosszolgálat tisztjét alakítja, akinek egy titokzatos, félig csecsen, félig orosz fiatalember bizalmába kell férkőznie. A helyzetet nehezíti, hogy bár az Issa nevű fiút valaki korábban megkínozta, nem egyértelmű, hogy a Hamburg iszlám közösségében rejtőző fiatalember kinek az érdekeit képviseli, és mihez kezd majd édesapja sötét üzelmekkel szerzett vagyonával. Bachmann dolgát tovább nehezíti a CIA és egy nagymenő bankár is, aki korábban üzleti kapcsolatokat ápolt a fiú apjával.

A korábban főleg videoklipek rendezésével foglalkozó Anton Corbijn harmadik egész estés rendezésében olyan nevek tűnnek fel a vásznon Hoffman mellett, mint Willem Dafoe, Rachel McAdams, Robin Wright, illetve a fiatal orosz tehetség, Grigorij Dobrigyin, akit 2010-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál legjobb színészének járó Ezüst Medvével tüntettek ki.

Kémthrillerrel búcsúzhatunk Philip Seymour Hoffmantól

Az üldözött augusztus 28-tól látható a magyar mozik műsorán, Philip Seymour Hoffman rajongói pedig még egyszer láthatják kedvencüket idén, a november 20-án érkező Az éhezők viadala – A kiválasztott első részében.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top