Szabadidő

Elhunyt a Bond-filmek sztárja

74 éves volt.

Elhunyt a Bond-filmek fémfogú gonosza (alias “Vasfogú”), Richard Kiel amerikai színész. Az óriási (több mint két méter magas) filmszínész, aki a hetvenes években a 007-est alakító Roger Moore ellenfele volt A kém, aki szeretett engem és a Holdkelte című Bond-kalandban, a kaliforniai Fresno egyik kórházában halt meg.

Az 1979-ben bemutatott 007 – Holdkelte című filmben Bond így mutatta be: “A neve Jaws. Embereket öl.”

Kiel később hiába jelent meg számos más filmben és televíziós produkcióban, Jaws szerepétől sohasem szabadult meg, a filmrajongók Bond ellenfeleként emlékeztek rá. Egyébként több Bond-videójátékban is megismételte híres szerepét.

Idén is arról mesélt a The Daily Mail brit napilapnak, hogy ha napszemüvegben és kalapban lép ki az ajtaján, akkor is Jawsként köszöntik az utca túloldaláról. “Szerintem ez azzal magyarázható, hogy Jaws olyan, mint a Kengyelfutó Gyalogkakukk, akit folyton fel akar robbantani a Prérifarkas, de mégis mindig sikerül elmenekülnie” – mondta.

Elhunyt a Bond-filmek sztárja

A Detroitban született Kiel a hatvanas évektől kapott tévés és filmszerepeket. Ismert munkái közé tartozik a Happy, a flúgos golfos, a Száguldás gyilkosságokkal vagy az Ez igen!. 2002-ben Making It Big in the Movies címmel jelent meg memoárja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top