Szabadidő

Januártól fizetős lehet a TV2 és az RTL Klub

A két legnagyobb országos kereskedelmi televízió januártól fizetőssé tenné a tartalmait, ami nem tetszik sem a kábelszolgáltatóknak, sem a kormányzatnak.

Fizetős lehet januártól a TV2 és az RTL Klub – írja a Napi Gazdaság. A tervek szerint az RTL Klub és a TV2 is tartalomterjesztési díjat kérne januártól a kábeltévé-szolgáltatóktól, ami miatt emelkednének az előfizetési díjak is. A tartalomterjesztési díj miatt havonta háztartásonként 300 forinttal kellene többet fizetniük a háztartásoknak. Ezt a kábelszolgáltatók túlzottnak tartják, egyenes következménye lenne a lakosság által fizetett előfizetői díjak emelkedése.

A két országos televízió egyébként már évek óta azt tervezi, hogy a digitális átállás után pénzt kér a műsorterjesztésért.

A kormány közben vizsgálja annak lehetőségét, hogy a digitális átállás után a műsorszolgáltatóknak a jövő év elejétől se kelljen fizetniük a két országos televízió tartalmaiért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top