Szabadidő

Játszva lett milliomos egy kisfiú

A szó szoros értelmében.

Évente 1,3 millió dollárt, vagyis nagyjából 317 millió forintot keres egy 8 éves kisfiú azzal, hogy különböző játékokat próbál ki kamera előtt, majd a felvételeket a saját YouTube-csatornáján teszik közzé.

Evan és az édesapja, Jared az első videót, melyen a fiúcska műanyag Angry Birds figurákkal játszott, szórakozásból készítették. A filmecske hamarosan elérte az 1 millió megtekintést a YouTube-on. Kezdetben havonta egy videót forgattak, aztán a projekt lassacskán egyre komolyabbá vált, majd gyümölcsöző vállalkozás vált belőle.

A csatornának ma már saját értékesítési csapata van, akik tárgyalnak a gyártókkal és a hirdetőkkel. A filmecskékben Evan mellett olykor a 6 éves kishúga, Jillian is felbukkan. A család az összes bevételt megtakarítási, illetve befektetési alapokba teszi a gyerekek számára.

Evan és Jillian szülei nagyon ügyelnek arra, hogy a gyerekeik ugyanúgy éljenek, akár a kortársaik. Iskolába és különórákra járnak, házi feladatot írnak, játszanak a barátaikkal és emellett forgatják csak a videókat. A család egyébként szigorúan védi a magánéletét, ezt nem hozták nyilvánosságra a vezetéknevüket, sőt azt sem, hogy pontosan hol élnek.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top