Szabadidő

A 90-es évek legjobb betétdalai

Azok a csodás 90-es évek! Te is szeretted őket? Na és melyik volt a kedvenc betétdalod abból az időszakból? Bloggerünk összeállított egy toplistát.

Faith Hill nótája az 1998-ban megjelent Átkozott boszorkák című nagysikerű amerikai moziban kapott helyet, melyben Sandra Bullock és Nicole Kidman is még piszok fiatal és gyönyörű (hozzáteszem most is gyönyörűek). Bár imádtam/imádom a filmet a mai napig, de egyszerűen ezt a dalt zsinórban tízszer–hússzor is képes vagyok meghallgatni. Nem csoda, hogy Grammy-díjra jelölték, a Legjobb country-dal kategóriában. Ha pontoznom kellene egy tízes skálán, tizenkettőt adnék.

Ezt a nótát csak kevesen ismerik – hatalmas bánatomra – mégis személyes kedvencem. A szintén 1998-as, Szeress, ha tudsz! című filmben csendül fel, és egész egyszerűen magával ragadó. Sajnos sem a film, sem a dal nem örvendett akkora médiaszenzációnak, mindannak ellenére, hogy szerintem Angelia Jolie egyik legemlékezetesebb szereplésének lehetünk szemtanúi. Ryan Phillippe pedig még zöldfülű kissé, mégis brutál jól hozza a figurát. A többi ismerős arcról már nem is beszélve. Nem spoilerezek, aki nem látta járjon utána!

1998 ütős kis év volt, hiszen ekkor debütált az 54 című film, melynek szintén Ryan Phillippe volt a főszereplője. A kultikus szórakozóhely bemutatását, bár egész más szemszögből, egy hétköznapi srác gondolatain, álmain és vágyain keresztül ismerhetjük meg, mégis magával ragad minket a 70-es évek végének rejtelmes világa. A Steve Rubell nevéhez kötődő 54 nevű szórakozóhely a New York-iak leglátogatottabb szórakozóhelye volt. Érdekessége és sikerének kulcsa talán az volt, hogy nem juthatott be akárki: fontos volt a megjelenés, a különcség és persze az, mennyire vagy bevállalós. Ezért akár Woody Allenként is kint ragadhattál az utcán, de az sem számított, ha te magad vagy Frank Sinatra. A mára már híres színészeket felvonultató mozi a 90-es évek végének egyik meghatározó momentuma, melynek a végén felcsendülő If You Could Read My Mind című dal mindannyiunk fülében ott cseng, azt hiszem.

A többi toplistás betétdalt a Tükröm Tükröm blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top