Szabadidő

Mozibusszal hozzák házhoz az új magyar filmet

A busz, ami év elején még mobil szaunaként parkolt a Lánchíd mellett, most egy átalakítás után a legújabb romantikus-szerencsétlenkedős magyar vígjátékot viszi el a nézőkhöz.

Csináltunk egy mozibuszt, amivel a bemutató előtt házhoz szállítjuk neked a filmet! Siessetek, mert elfogynak a helyek!” – írták ki szombaton a Facebbokra a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című új magyar film alkotói. Ezek szerint végre akadt egy filmes csapat, akik elgondolkoztak azon, hogyan juttathatnák el minél több emberhez azt, amit hétmillióból leforgattak, ha már maguktól nem nagyon ülnek be az emberek mostanában egy magyar filmre.

A film mellé popcorn is jár, és a menetrend úgy néz ki, hogy a sikeres foglalás után a megbeszélt időpontban leparkol a mozibusz a megrendelő lakóhelye környékén, majd telefonon értesítik a nézőket, hogy lehet jönni beszállni. Bár többen kételkedtek abban, hogy lesznek olyanok, akik hatan összedobnak tízezer forintot egy magyar filmért, már az első nap lefoglalták az összes létező időpontot. Ehhez persze hozzátartozik, hogy a dolog csak négy napig és csak Budapesten él, de talán a pozitív fogadtatás után van esély egy hosszabbításra.

A mozibuszt a Város és a Folyó csapatától kapták a filmesek, ez az a járgány, ami az év elején mobil szaunaként is működött a Duna-parton. Az újabb átalakítás után így fest a mozibusz kívülről-belülről:

Mozibusszal hozzák házhoz az új magyar filmet
Mozibusszal hozzák házhoz az új magyar filmet
Mozibusszal hozzák házhoz az új magyar filmet

A film is érdekes

A filmet egyébként hivatalosan október 30-án mutatják be a hazai mozik, de már most csupa jót hallani róla, többek között az, hogy vicces és szerethető, mert őszinte és emberi. Először idén nyáron vetítették a Karlovy Vary-i filmfesztiválon, itt a sajtóvetítésen tapsot kapott, ami viszonylag ritka dolog. Akkor ezt írtuk róla:

“Reisz Gábor bűbájos első filmje egy fiúról szól, aki nem nagyon tudja túltenni magát azon, hogy otthagyta a barátnője, és egy átbulizott éjszakán különösebb ok nélkül vesz magának egy repülőjegyet Lisszabonba. Igazi mai, romkocsmás, fiatalos, érzelmes történet a huszonéves generációról, minden ízében magyar és budapesti, és még egy kis Woody Allen-es báj is megcsillan benne, ami azért nagy szó.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top