Szabadidő

November legérdekesebb könyvei

A legérdekesebb és legszórakoztatóbb friss megjelenésű kötetekből gyűjtöttünk nektek egy csokorra valót – érdemes őket elolvasni!

Nyáry Krisztián: Igazi hősök – 33 magyar (Corvina Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

“Az emberi sorsok érdekelnek, erről írok. Előző két könyvemben arról meséltem, hogyan formálja az emberi sorsot a szerelem. Most arról, hogyan tehetnek hőssé valakit a személyes döntések. A könyvben szereplő 33 magyar ember igazi hős, akik a megfelelő pillanatokban jól döntöttek, és aztán képesek voltak kitartani a döntésük mellett. Hősök, akik a nehezebb utat választották, és kisebbségben maradva is az igazságot képviselték. Vagy egyszerűen csak végig mertek menni a saját útjukon úgy, hogy másoknak ezzel példát mutattak. Kiválasztásuk teljesen szubjektíven történt, ők az én személyes hőseim.” – Nyáry Krisztián

Márta Alex: Özséb – egy öngyilkos Miskolcon (Ulpius Ház Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

Ezúttal regényíróként is bemutatkozik ByeAlex, akinek immár évek óta egy ország dúdolja a Kedvesem című dalát. Márta Alex egy öngyilkosjelölt utolsó napját dolgozza fel a könyvében, melynek szinte minden oldala 18+-os, rendkívül szókimondó, tabudöntögető. Hőse, Özséb gyűlöli, amit a sors rámért: a miskolci panellakók életét és azt, hogy kétségbeejtően átlagosak a mindennapjai. Szerinte nincs értelme az életnek, ha nem lehet különleges, ezért egy reggel úgy dönt, hogy véget vet a földi létezésének, azonban azt szeretné, hogy az utolsó napja igazán emlékezetes legyen. Te mit tennél életed utolsó napján? Amit Özséb tesz, az minden várakozást felülmúl – merülj el te is a szürreális ámokfutásban ByeAlexszel!

John Grisham: Platánsor (Geopen Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

A világhírű szerző a Ha ölni kell című regénye apropóján vált a thriller koronázatlan királyává, legújabb könyve, a Platánsor is hozza a tőle megszokott borzongató izgalmakat. A történetben egy ambiciózus védőügyvéd, Jake Brigance a tárgyalóteremben ellentmondásos helyzetben találja magát, amely felszínre hozza a faji feszültségeket, és arra készteti a Ford megyében élőket, hogy nézzenek szembe a múltjukkal. Egy tüdőrákos milliomos – mielőtt felköti magát egy platánfára – végrendeletéből kizárja fiát és lányát, egyben arra kéri Jake-et, hogy védje végakaratát, miszerint mindent a fekete házvezetőnője örököl. Az egész ügy hihetetlenül zavaros – Jake a családdal együtt keresi a magyarázatot Seth Hubbard látszólag őrült döntésére.

Nicholas Shakespeare: Táncos a házban (Geopen Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

Nagy érdeklődés övezi William Shakespeare leszármazottja, Nicholas Shakespeare izgalmas regényét, amelyben John Dyler, egy brit újságíró perui küldetésének végéhez közeledik. Utolsó riportja összehozza őt egy volt rendőr ezredessel, aki letartóztatta az országot sokáig rettegésben tartó gerillavezért, Ezequielt. A nyomozó megnyílik a tudósítónak, és feltárul a titkokkal terhes múlt az embervadászatról, a hírhedt terrorista életéről. A gubancos szálak közül kibontakozik egy tragikus szerelmi kapcsolat története is. A Táncos a házban feszült, megindító, drámai regény, melyből film is készült 2002-ben, John Malkovich rendezésében.

Galla Miklós: Jé, Galla is ember! (Jaffa Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

Az ország Besenyő Margitja, Galla Miklós civilben is különleges ember, nem csoda, hogy rendkívül érdekes hangvételű és őszinte önéletrajzi könyvet írt. Nagyon sok személyes titkot árul el a kötetben az őt ért tragédiákról, a betegségekről, amikkel találkozott, és nagy szakmai kapcsolatokról, de szomorú szétválásokról is. Persze nevettető részekben is bővelkedik a könyv, hiszen Galla optimista, derűs alkat. Hogyan lett humorista? Miért nem vezet autót? Mit lopott Tanzániában? Hogyan lett a barátja Koltai Róbert? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kap az, aki kezébe veszi Galla Miklós önéletrajzi könyvét.

November legérdekesebb könyvei

5 Perc Angol Újrakezdőknek és Középhaladóknak (5 Perc Csoport Kft.)

Szalai Nóra legújabb könyve, amely a nagy sikerű 5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek könyv folytatása. Benne 16 lecke hétköznapi beszédtémákra építve, komplett nyelvtan magyar nyelvű magyarázatokkal, feladatsorok a szókincs és nyelvtan gyakorlására,  ingyenesen letölthető brit és amerikai hanganyag…

Lakatos Levente: Aktus (Ulpius Ház Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

Anna, a húszas évei elején járó táncterapeuta életcélja, hogy segítsen sebzett lelkű embertársain. Lélektánc névre keresztelt kurzusának ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ám a jóhiszeműségével visszaélnek. Egy este titokzatos fiatal férfi érkezik a foglalkozásra, megjelenése fenekestül felforgatja Anna nyugodt életét. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy Richárd súlyos titka az ő múltját, jelenét és jövőjét is alapjaiban írja át. Szenvedélyes kapcsolatuk időzített bomba, amely azonban nem csak egyszer robban…

Anne Frank: Mesék és történetek a hátsó traktusból (Park Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

Anne Frank meséi, rövid történetei – először magyarul. Anne Frank Naplóját mindenki ismeri, azonban kevésbé köztudott, hogy a kétéves bujkálása alatt elbeszéléseket, novellákat, meséket is írt, sőt egy regénybe is belekezdett. Tudatosan készült a megjelentetésükre, a hátrahagyottakból kiderült, ez volt az álma. A megmenekülés mint téma, ami a kislányt leginkább foglalkoztatta, újra és újra felsejlik a rövid történetekben, ám nyoma sincs bennük önsajnálatnak. Életigenlésnek és a belenyugvás elutasításának annál inkább. A köteten keresztül még jobban megismerhetjük Anne-t, ezt a koraérett, önmagát olvasással képző, vidám, nyitott, a jövőjét tervezgető fiatal lányt, akinek tragikus története bejárta az egész világot.

Zsédenyi Adrienn: Zséda 2015 (Alexandra Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

Az énekesnő új kalendáriumában üdítő utazásra hív bennünket, méghozzá a saját emlékeinek világába. Megosztja velünk az élményeit, a vágyait, emellett évszakonként divat és stílustanácsokkal is ellátja az olvasóit. Novelláiban pedig szerepet kap az iskola előtti vacogás a téli fagyban, a kamaszkor első szerelmének perzselő csókja, a nyaralás örömteli zsivaja, az őszi eső kopogása az ablaküvegen, vagy épp a macskaköveken – Zséda könyvéből sugárzik az élet szeretete a maga teljességében, írásai arra ösztönöznek, hogy megtaláljuk a külső és belső harmóniánkat, és ne váltsuk aprópénzre a mindennapok pici csodáit.

Náray Tamás: Az utolsó reggel Párizsban (Libri Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

A szocialista Magyarország és a fény és divat városa, Párizs – a kettő közti távolság áthidalhatatlannak tűnt, ám egy furcsa, akaratos, magyar kisfiúból mégis nemzetközi szinten ismert és elismert divattervező vált. Ő Náray Tamás, aki önéletrajzi ihletésű regényének első részében arra a kérdésre keresi a választ, hogyan valósulhatott meg mindez, az ő kezdetben lehetetlennek tűnő karrierje. Megismerhetjük Tamás, azaz a főszereplő karakter, Dávid gyerekkorát, izgalmas személyiségét, első szerelmeit, első, még tétova tapogatózásait a művészetek felé – méghozzá sok-sok kaland közepette. A váratlan fordulatokban bővelkedő kötetben Párizs csak a jéghegy csúcsa… – a történet egy olyan férfiről szól, aki még a legkilátástalanabb helyzetekben is képes meglátni a fényt, azt, hogy mi jót is hozhat az életébe.

Fülöp T. Mariann – A kétszínű Marokkó

November legérdekesebb könyvei

Az újságíró Fülöp T. Mariann diplomatafeleségként került a magát a Nyugat ellenségének kikiáltó Iránba. Négy év külszolgálat után jelent meg A kétszínű Irán című könyve, mely hamar az olvasók kedvence lett a kulisszák mögé is bepillantást nyújtó, őszinte hangvételű írásai miatt. A szerző most egy újabb ország, Marokkó bemutatására vállalkozott. Ezúttal is saját tapasztalataira építve, szubjektív szemszögből osztja meg élményeit az egykori francia gyarmat mindennapjairól.

Cassandra Clare: A végzet ereklyéi 6. – Mennyei tűz városa (Könyvmolyképző Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

Íme, Cassandra Clare, A végzet ereklyéi sorozatának befejező kötete, melynek népszerűsége a Twilighttal vetekszik a tinik között. A történet szerint a sötétség visszatér az árnyvadászok világába. Miközben minden széthullik körülöttük, Clary, Jace, Simon és a barátaik összefognak, hogy megküzdjenek a valaha volt legnagyobb ellenségükkel: Clary bátyjával. Sebastiant a világon semmi nem győzheti le – ahhoz, hogy egyáltalán esélyük legyen, egy másik világba kell utazniuk. Életek vesznek el, szerelmek mennek tönkre, minden felborul, minden megváltozik – az írónő lélegzetelállító dupla csavarokkal oldja meg a maratoni regényfolyam befejezését.

Bud Spencer: 80 év alatt a Föld körül (Libri Kiadó)

November legérdekesebb könyvei

A 80 év alatt a Föld körül újabb szédületes utazásra csábít Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer életébe, aki rengeteg eddig ismeretlen, humoros anekdotát fűzött össze a háta mögött álló számtalan filmforgatásról, miközben a régi kollégáinak méltatása sem marad el. Kiderül, milyen a vászon legendás pofozkodógépe akkor, ha férjként, apaként vagy nagypapaként kell helytállnia. A nagy kalandor az élet bármilyen területén, minden kudarcból felállt, hogy aztán újult erővel, mosolyogva vethesse bele magát az életbe. Természetesen a Terence Hill-es kalandok sem maradhattak ki a kötetből, hiszen a sztár azt vallja, nincs számára nála jobb partner, akivel rekordmennyiségű babot és csirkét ettek meg az évek során, mialatt a kamerák forogtak.

Leiner Laura: Késtél (Gabo Könyvkiadó)

November legérdekesebb könyvei

A Szent Johanna Gimi szerzője új sorozatba fogott: a Késtél című kötet a Bexi-regényfolyam első része, amely Budai Rebekáról, egy tizenhat éves lányról szól, aki egy hobbi-együttes tagjaként egy átlagos napon zenei videót posztol a közösségi oldalra. A dala pillanatok alatt hatalmas népszerűségre tesz szert, a lányt gyorsan fel is karolja egy tetoválóművészből lett zenei producer. Bexi tinisztárrá válik, rajongói bálványként tekintenek rá. Amikor azonban egy tehetségkutató műsor felkéri, hogy énekeljen duettet Nagy Márkkal, beköszönt az életébe az igazi zűrzavar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top