Szabadidő

Ónos eső, havas eső, havazás is lehet

A meteorológiai ősz utolsó napjai továbbra sem hoznak érdemi változást, mindössze annyit, hogy a magasabb légrétegekben is nedvesebb, egyúttal enyhébb levegő áramlik fölénk, így továbbra is a szürkeség lesz meghatározó, inkább csak vasárnap és északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a Nap.

Péntek hajnaltól egészen szombat estig több helyen, több alkalommal is kialakulhat kisebb csapadék, mely nagyrészt eső lesz, de főként az Alföld északi felén, valamint az északi, északkeleti tájakon kezdetben ónos eső, havas eső, gyenge havazás is előfordulhat. Vasárnap aztán északkelet felől felszakadozik a felhőzet, így hazánk északi és keleti tájain akár hosszabb időszakokra is kisüthet a Nap, miközben délen és nyugaton időnként továbbra is csepereghet az eső. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. Az ország nagy részén továbbra is 5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, hajnalonként pedig fagypont körüli értékekre van kilátás.

Szombattól egyre többfelé megélénkül a keletire, északkeletire forduló szél, mely a jövő hét elejéig fő meghatározója is marad időjárásunknak. 

A meteorológiai tél első napjainak időjárását egy tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklon határozhatja meg, ám a várható csapadék mennyisége és halmazállapota most még meglehetősen bizonytalan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top