Szabadidő

Menő amerikai fesztiválra hívták meg a kutyák lázadásáról szóló magyar filmet

A január 22-én kezdődő Sundance Filmfesztivál meghívta Mundruczó Kornél Fehér Isten című játékfilmjét is.

A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatása szerint ez az első magyar játékfilm, melyet műsorra tűz az Egyesült Államok független filmeket felvonultató világhírű seregszemléje. A fesztiválon a Spotlight elnevezésű válogatásban lesz látható a film Mundruczó Kornél és az alkotók részvételével.

Az Utah állambeli Park Cityben 1985 óta megrendezett filmfesztivál fedezte fel többek között Steven Soderbergh-et, Quentin Tarantinót, Richard Kellyt, Benh Zeitlint és Damien Chazelle-t.

A Fehér Isten a sikeres cannes-i világpremiert követően, ahol elnyerte az Un certain regard program fődíját, kiemelkedő sikert ért el a hazai mozikban és külföldi filmfesztiválokon is számos díjat kapott. Szlovákia, Belgium és Hollandia után ezen a héten került a franciaországi mozikba, és kiváló kritikai fogadtatásban részesült. Januártól a brit, februártól az amerikai, és márciustól a német mozikban is látható lesz.

A Fehér Isten képviseli Magyarországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-  és Golden Globe-díjra nevezett alkotások között is.

A filmes és színházi munkáival egyaránt világszerte elismert Mundruczó Kornél hatodik nagyjátékfilmje magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória. A forgatókönyvet Mundruczó Wéber Katával és állandó alkotótársával, Petrányi Viktóriával írta. (A kritikánkat itt olvashatjátok.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top