Szabadidő

Így szilveszterezik a magyar: kész az ország első közösségi filmje

A BÚÉK az ország egyetlen napját, 2013–2014 szilveszterét mutatja be számtalan szemszögből, ugyanis bárki küldhetett be videót arról, hogyan köszöntötte az új évet.

A profi filmes stábok mellett több száz résztvevő küldte be saját videóját 60 településről, így közel 100 órányi nyersanyagból készült el a 70 perces mozifilm. A BÚÉK előzetesét már meg is nézhetitek:

Az alkotók a film bemutatását a forgatáshoz hasonlóan országos, közösségi eseményként rendezik meg. December 30-án, rendhagyó módon az ország több pontján vetítik majd a BÚÉK-ot a délutáni, esti órákban. A budapesti premiert az Akvárium Klubban tartják 19.00.-tól, ahol a vetítés után a film zenéjét szerző DJ Bootsie speciális audovizuális szettel lép majd fel.

A BÚÉK premierhelyszínei:
Biatorbágy, Chaplin Kávézó – 19:00
Budapest, Akvárium Klub – 19:00
Eger, Uránia Mozi – 17:00
Nyíregyháza, Krúdy Art Mozi – 16:00
Karcag, Karcagi Ifjúsági Ház, 18:00
Kecskemét, Otthon Mozi – 20:00
Pécs, Apolló Mozi – 20:00
Szeged, Belvárosi Mozi – 22:15
Székesfehérvár, Barátság Mozi – 20:00 (ingyenes)
Szolnok, Tisza mozi – 16:00, 18:00 (ingyenes)
Szombathely, Agora Savaria Filmszínház – 18:00
Tatabánya, Vértes Agorája Kulturális Központ – 18:00 (ingyenes)
Tapolca, Tapolca Mozi – 18:45 (ingyenes)
Vámospércs, Művelődési Ház és Könyvtár

A közösségi film mellett egy Magyarországon egyedülálló, interaktív platform is készült a beérkezett nyersanyagokból, amely a filmből kimaradt videók jelentős részét tartalmazza. Ezekből olyan BÚÉK-film áll össze, amit a néző a saját kedve szerint irányíthat. Az interaktív alkotást a BÚÉK csapata és a VS közösen készíti: megjelenése december 31-ére várható.

Ha többet szeretnél megtudni a BÚÉK-ról, látogass el a film honlapjára, vagy kövesd a BÚÉK Facebook-oldalát. Az országos premier meghívója és további információk a vetítésről a Facebookon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top