Szabadidő

A világ 22 legcsúnyább állata

Az állatok lehetnek, cukik, vadak, szépek, na és persze csúnyák is. Nem túl pozitív lecsúnyázni szegény párákat, na de ha megnézed a fotókat neked is ez fog eszedbe jutni.

A gyűjtemény nem öncélúan jött létre: az Ugly Animals (Csúnya állatok) azért foglalkozik ezekkel az élőlényekkel, mert kihalófélben vannak a Földön.

A világ 22 legcsúnyább állata

A lila disznóorrú béka kövér, lila és a föld alatt él – talán mert annyira szörnyen csúnya. Ez az állat az egyetlen túlélője a kétéltűek egy csoportjának, mely 130 millió évvel ezelőtt alakult ki. A lakosok úgy gondolják, hogy a kávéültetvények térhódítása miatt, az erdők megsemmisülnek, így a faj egyre veszélyeztetettebbé válik.

A világ 22 legcsúnyább állata

Pacific ingola (Lampetra tridentata) állkapcsa olyan, mint egy porszívócső fogakkal.

A világ 22 legcsúnyább állata

A Titicaca-i vízi békát más néven herezacskó békának is nevezik. A bőre rendkívül zsíros. De ezek a ráncok és a durván vastag bőre teszi lehetővé, hogy túlélje az Andokban Titicaca-tóban való létet. Szerencsétlenségére van egy olyan hiedelem, amely szerint ez béka javíthatja a férfiasságot, így sokat ellopnak a tóból. Különböző állatkertek világszerte próbálják tenyészteni őket fogságban, de eddig elég kevés sikerrel jártak.

A világ 22 legcsúnyább állata

A vörös arcú, kopasz Uakari nem túl kedvező megjelenéssel büszkélkedhet. Talán a dühtől ilyen vörös az arca, amit amiatt érez, hogy élőhelyét, a perui és brazíliai esőerdőket folyamatosan pusztítják. A húsukért vadásszák őket.

A világ 22 legcsúnyább állata

Ez a kis állat nem is tűnik olyan csúnyának. Inkább szörnyű, erről árulkodik a neve is: Ambystomamexicanum, azaz “vízi szörny lábakkal”. Ez egy vízi állat, mégis tüdővel lélegzik, de a kopoltyúit is tudja használni. Ha élőhelye kiszárad, akkor fogja magát és továbbvándorol.

A világ 22 legcsúnyább állata

A kubai solenondon csúnya fogakkal van felvértezve és erős méregkoktélt kever a nyálában, mellyel  az áldozatát lebénítja. Mivel élőhelyén már kevés vadon élő emlős található, célpontjai a kutyák, macskák és mongúzfélék.

A világ 22 legcsúnyább állata

A tatárantilop is kihalás szélén álló faj, de ennek oka nemcsak az ember, hanem agresszív párzási rituáléjuk is, mely során a hím állat annyira kimerül, hogy gyakran holtan esik össze. A hímeket az orvvadászok is fenyegetik, akik szarvaiért vadásszák őket. Ez azt jelenti, hogy a faj többnyire női egyedekből áll, hiány van a hímekből.

A világ 22 legcsúnyább állata

Psychrolutes marcidus talán a legrondább az összes közül. Ausztrália és Tasmania partjainál található mélytengerekben él. A halászok sokszor fogják ki véletlenül, majd dobják vissza a tengerbe, amit nem mindig élnek túl szegénykék.

A világ 22 legcsúnyább állata

A Sulawesi Babirusát az indonéziai Silawesi-szigeten élő emberek “szarvas disznónak” nevezik, mert annyira furcsa az arca. Az állat felső szemfogai görbék és kerekek és a koponya hátsó részéig is elérhetnek.

A világ 22 legcsúnyább állata

A kínai óriás szalamandra egy fényes szemölcsösnek kinéző állat. Ázsiában húsát a legfinomabb csemegének tartják, ezért gyakran vadásszák. A hangja olyan, mint a gyermek sírása.

Nézd meg a többi csúnya állatot is a Lótusz blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top