Szabadidő

Adományokat gyűjt a Wikipédia

A magyar oldalak szerkesztésében 2000-3000 rendszeresen vagy időnként alkotó szócikkszerző vesz részt. Munkájuknak köszönhetően már több mint 280 ezer szócikk érhető el magyarul.

Adományokat gyűjt működtetéséhez és reklámmentességének megőrzéséhez a Wikipédia, a világ legnagyobb , folyamatosan szerkesztett enciklopédiája – írja a Népszabadság. Mint Gervai Péter, a magyar oldalt támogató Wikipédia Magyarország Egyesület elnöke elmondta, a világ ötödik leglátogatottabb weboldala nincs veszélyben. Az adakozók évente mintegy 40 millió dollárral teszik lehetővé a 286 nyelven elérhető oldal reklámmentes működését.

Az adományozási akcióban, amilyet rendszeresen szervez az oldal, ha egyetlen nap minden olvasó csak 500 forintnyi összeggel támogatná a kiadványt, már elegendő összeg gyűlne össze, annak működtetéséhez. A magyarországi támogatók egyenként átlagosan 2500 forinttal segítenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top