Szabadidő

Ő a győri állatkert új sztárja – fotó

Új jövevény érkezett a győri állatkertbe, ráadásul ritka állatról van szó. A kis földimalacra 5 évet kellett várni.

Az állat ritkaságnak számít, világszerte körülbelül 60 példány él állatkertekben. Ebből négy Magyarországon, két egyed Győrben, két példány a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és mind a négy állat a győri állatkert tulajdona. A Győrben élő nőstény 2009-ben már életet adott egy utódnak, ez a második kölyke.

Ő a győri állatkert új sztárja - fotó

Az új jövevény február 2-án reggel született. Bár az újszülött földimalacok 70 százalékát kézzel kell nevelni, a kicsi anyja ismét jó szülőnek bizonyult, gondoskodásának köszönhetően ez az aprócska csupasz, malacorrú, nyúlfülű, kengurufarkú kis lény lassan kezdi felfedezni lakóhelyét, már egyedül is kisebb sétákra indul. Ezek az állatok felnőttkorukban is mókásan néznek ki, küllemük alapján nehéz eldönteni, hogy melyik fajjal állnak rokonságban. A földimalackölykök kinézte ezen magasan túlmutat, az állatkert munkatársai szerint kis űrlényekhez hasonlíthatók – olvasható a győri Xantus János Állatkert honlapján.

Ő a győri állatkert új sztárja - fotó

Nemrég a budapesti állatkertben is örömteli esemény történt, zsiráfborjú született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top