Szabadidő

7 remek programajánlat a Magyarországra érkező Vlagyimir Putyinnak

Február 17-én munkalátogatásra érkezik Orbán Viktorhoz Oroszország elnöke és alfahímje, Vlagyimir Putyin, és bár biztos vagyok abban, hogy a magyar miniszterelnök stábja mellett sem fog unatkozni, én azért ajánlanék neki pár sokkal vidámabb programot.

A volt Moszkva tér megtekintése

Úgy tudom, az oroszok nem vették jó néven, amikor Tarlós Istvánék a Moszkva teret Széll Kálmán térré keresztelték át. Békülésünk jeleként meg kéne ismertetni Putyinnal a teret a mostani állapotában, és rögtön megérti majd, hogy csak azért változtattuk meg a nevét, mert nem akartuk, hogy egy ilyen romhalmaz/építkezési terület viselje a dicső Moszkva nevét. Moszkva tér egyébként újra lesz a fővárosban, csak nem Budán.

Látogatás a Memento parkban

Magyarország tiszteli és becsüli a dicső szovjet múltját, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt idők nagy szobrait nemcsak úgy kikukáztuk, hanem egy parkban gyűjtöttük össze. Egy élő orosz legenda vizitje az elmúlt idők orosz nagyjai között történelmi pillanat volna. Bónusz jó hír: a bejáratnál Szép kártyával is tud fizetni.

Szelfizés a tüntetőkkel

Február 17-én Putyin bármerre megy Budapesten, jó eséllyel tüntetőkbe fog botlani, akik miatta fagyoskodnak majd. Igazán jófejség lenne a részéről, ha kiszállna a limuzinjából, elbeszélgetne velük, és még egy-két közösen mosolygós szelfire is sort kerítene az orosz–magyar barátság jegyében.

Játék határok nélkül – A döntő

Máig nem teljesen világos, hogy akkor most az oroszok vagy a magyarok nyerték a Játék határok nélkül idei, meglehetősen zavaros évadát, és mi tudná ezt jobban eldönteni, mint a legnagyobb orosz (Vlagyimir Putyin) küzdelme a legnagyobb magyarral (Orbán Viktor). Már csak a versenyszámot illetően kellene megegyezésre jutniuk.

Irány a mozi! Kingsman – A titkos szolgálat

Egy volt KGB-tisztet nyilván érdekel a kémek világa, és a legújabb hollywoodi kémcsoda épp pár nappal az elnök érkezése előtt futott be a magyar mozikba. Előre szeretném megnyugtatni az elnök stábját, hogy a filmben nem az oroszok a rosszfiúk, így Putyin szórakozását semmilyen morális kérdés nem zavarhatja meg.

Magyar színházi kitérő

Ki mondta, hogy mi, magyarok nem tiszteljük az orosz kultúrát? Putyin látogatásának napján például a Radnótiban meg lehet nézni Dosztojevszkijtől a Karamazov testvéreket, a Katona József Színház pedig az Egy komcsi nyanya vagyok! című darabot tűzi aznap műsorra, ami ugyan nem orosz, hanem román, de a címe miatt mindenképp ajánljuk Vlagyimir Vlagyimirovics figyelmébe.

7 remek programajánlat a Magyarországra érkező Vlagyimir Putyinnak

Eszmecsere Schmitt Pállal

Az oroszok nemrég rendeztek olimpiát, mi pedig már évek óta szeretnénk rendezni egyet, így Putyin a tapasztalatait igazán megoszthatná Schmitt Pállal is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top