Gyerekkorom menzai kelkáposzta-főzeléke még mindig kísért rémálmaimban, de nagymamám zöldbabfőzelékéért hajlandó vagyok több kg zöldbabot pucolni és előkészíteni. Szélsőséges kapcsolatom volt és van a főzelékekkel, de ebből a könyvből nagyon sokat tanultam. Például, hogy hogyan lesz a sárgaborsó-főzelék “námberván” a kisfiamnál. És hogyan eszi meg a férjem a céklát ropogósra sütve. Nagy titkok, ugye? Benne vannak ebben a könyvben!
2. Vrábel Kriszta: 160 grammos szénhidrátdiéta
Van akinek kötelező egészségügyileg, de azért senkinek sem árt, ha csökkenti a szénhidrátbevitelt. Sőt. Ne csak diétázók vagy fogyókúrázok forgassák haszonnal, de mindenki, aki egy picit szeretne egészségesebben élni. Van élet a szénhidráton túl! Nem is akármilyen!
Hegyi Barbara első szakácskönyve véletlenül került a kezembe – a könyvtárban álltam a polc előtt, és a mellette lévő könyvet akartam kihúzni, de az Abrak a babra is vele jött. Így gondoltam, jöjjön akkor ő is. Nagyon megtetszett. Nagyon. Amikor most karácsony előtt megjelent Barbara második könyve, nagyon örültem, vééééégre! Tényleg szuper. Alap és nem alap receptek. Szerintem jó, ha ott van a polcodon!
Még több hasznos szakácskönyv a Masni blogon!