Szabadidő

Viharos szél, szitáló eső, Magyarország

Nem, ez sajnos nem egy régi reklám szövegrészlete, hanem a hideg-rideg valóság. Időjárásjelentés következik!

A napok óta emlegetett mediterrán ciklon a legfrissebb előrejelzések szerint hazánktól délre, délkeletre vonul majd, így csapadékmezője éppen csak érinti a déli, délkeleti tájakat, az északi-északkeleti szél ugyanakkor sokfelé feltámad, viharos lökésekre is számítani kell – írja az Időkép.hu.

Csütörtökön a ciklon felhőrendszeréből délen, délkeleten, pénteken már csupán a nap első felében a keleti, délkeleti határszélen fordulhat elő nagyobbrészt eső, de helyenként havas eső, a Mecsekben hó is hullhat. Észak, északnyugat felé haladva vékonyabb lesz a felhőzet, az ország északnyugati felén pénteken például már több órára kisüt a Nap.

Hajnalonként inkább csak a kevésbé felhős északi, északnyugati tájakon fagyhat, napközben mindkét napon 4 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, ám a sokfelé erős, főként pénteken gyakran viharos északi-északkeleti szélben ennél jóval alacsonyabban alakulhat a hőérzet, érdemes lesz tehát melegen, rétegesen öltözködni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top