Szabadidő

Nőnap: féláron látogathatnak a nők több múzeumba

Vasárnap a nők féláron látogathatnak el félszáznál több budapesti és vidéki múzeumba a nemzetközi nőnap alkalmából. A nőnapi kedvezmény a 6-26 éves, diákigazolvánnyal rendelkező lányokra, nőkre is érvényes, akik így kettős kedvezménnyel válthatnak belépőt a kulturális intézményekbe.

A programhoz budapesti intézmények mellett számos vidéki múzeum is csatlakozott. A nőnapon kedvezményesen látogatható intézmények között van Budapesten a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Bélyegmúzeum, a Nagytétényi Kastély, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Magyar Természettudományi Múzeum, Egerben a Dobó István Vármúzeum, a Gödöllői Városi Múzeum, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum is, ahol  – a nőnapi alkalomnak megfelelően – a Csinszka-kiállítás is megtekinthető.    

Ez azt jelenti, hogy nőnapon a 6-26 éves (diákigazolvánnyal rendelkező) lányok, nők például a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó kiállításaira – a két kedvezménnyel – 150 forintért, míg időszaki kiállításaira 200 forintért válthatnak belépőt. A 6 éven aluli gyerekek után és a 70 éven felüli nyugdíjasoknak – ahogy az év többi napján – vasárnap sem kell fizetni a múzeumok látogatásáért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top