Szabadidő

Akár 17 fokot is mérhetünk a jövő héten

A jövő héten sok napsütésre lehet számítani, a hétvégén várható csapadék. A leghidegebb órákban továbbra is lehetnek mínuszok, de napközben több helyen plusz 17 fokig is melegedhet a levegő.

Hétfőn alapvetően napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb 13-16 fok között valószínű.

Kedden napos, száraz idő lesz. Északkeleten és a déli megyékben élénkül meg a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben 13-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán is napos, száraz idő várható. Elsősorban az Alföld térségében élénkülhet meg a szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximum-hőmérséklet 9-13 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken is napos, csapadékmenetes idő lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön mínusz 5 és 0, pénteken mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű. Csütörtökön napközben 10-14, pénteken 11-15 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a néhány órás napsütés mellett főként délutántól már szórványosan előfordulhat kisebb eső. A szél megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 12-17 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap már többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, zápor. Főként a Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, egy-egy erős széllökés is lehet. A minimum-hőmérséklet plusz 1-6, a maximum-hőmérséklet 8-13 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top