Szabadidő

Csajos tavaszi könyvzápor az érzelmes pillanatokért

Küszöbön áll a Tavaszi Könyvfesztivál, ilyenkor csak úgy záporoznak a jobbnál jobb, csajos regények. A legjobbakból gyűjtöttünk nektek egy csokorra valót!

Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon (Alexandra Kiadó)

Csajos tavaszi könyvzápor

Világszerte több mint 1 millió példányban eladott regény a reményről, a bátorságról és a barátságról, melyet valós események ihlettek. Sarah Grimké portréja, aki a 19. században elszántan küzdött a nők jogaiért és a rabszolgák felszabadításáért. A történet hősnője, Hetty, rabszolga Charlestonban, és szenvedései közepette a szabad életről álmodik. Sarah pedig Hetty jómódú gazdáinak lánya, a fiatal rabszolgalány az ő tulajdonába kerül. A regény kettejük drámai, megpróbáltatásokkal teli életútját követi nyomon, és ambivalens érzelmekkel teli viszonyukat is bemutatja. Vajon képessé válnak-e a Dél diktálta társadalmi előítélek mellett, szárnyak nélkül is szárnyalni? A megindító történetből a tervek szerint hamarosan mozifilm is készül.

Emma Donoghue: Érzékek tánca (Alexandra Kiadó)

Csajos tavaszi könyvzápor

Két asszony 1876 nyarán – egyikük, a kegyetlen szeretője elől menekülő Blanche, másikuk egy francia bevándorló nő, Jenny – összefog, hogy jobbá tegyék a sorsukat. Együtt szeretnének új életet kezdeni, egy szebb jövő reményében, amikor is tragédia történik: Jennyt az ablakon át lövik le, amikor egy San Francisco melletti kistelepülésen bujkálnak. A helyzetet fokozza, hogy Blanche egyéves kisfiát elrabolta a szeretője, és a nő abban sem biztos, hogy Jenny golyóját nem neki szánták. Az asszony kétségbeesetten küzd a gyermekéért, miközben igazságot szeretne szolgáltatni Jennynek. Szép lassan feltárul előtte egy nehéz titkokkal terhes múlt története.

Papp Diána: Jóságszalon (Bookline Könyvek)

Csajos tavaszi könyvzápor

Hosszú idő után kapunk új regényt Papp Diánától, aki nem mellesleg a Nők Lapja vezető szerkesztője. Ezúttal Lili történetét meséli el, aki látszólag idilli életet él párjával egy budai villában, ám a felszín alatt a nő számára az aranykalitka valóságos börtön, ahonnan alkalmi kalandokba bonyolódva próbál szabadulni. Csakhogy legutóbbi félrelépésének híre megy, a botrány küszöbön áll, nem beszélve arról, hogy egy mindenre elszánt zsaroló is feltűnik a színen. Ekkor pedig hősnőnk támogatásért, tanácsért, élete gondjainak megoldásáért a Jóságszalonhoz fordul… Hogy mi is pontosan a Jóságszalon? Kiderül Diána régóta várt, új regényéből.

Paula Hawkins: A lány a vonaton (XXI. Század Kiadó)

Csajos tavaszi könyvzápor

A történet hősnője, Rachel, ingázó, minden reggel ugyanabban az időpontban, ugyanazzal a vonattal jár. A járat minden alkalommal megáll egy sorompónál, ahonnan a nő jó rálátást kap egy családi házra, és az ott élő, nagyon boldognak tűnő pár életére. Rachel az ő boldogságukra sóvárog, egészen addig a napig, míg egy szokásos reggelen meg nem lát valami szörnyűséget… Ettől a perctől kezdve a nő élete megváltozik, és olyan mélységekig részesévé válik a pár életének, amelyről nem is álmodott. Paula Hawkins debütáló író, első kötetével máris a sikerlisták élére robbant világszerte. A kritikusok szerint titka a feszültségfokozás, ahogyan azt eddig csak Hitchkocktól és Agatha Christie-től láthattuk.

Jennifer Clement: Elveszett lányok országa (Libri Könyvkiadó)

Csajos tavaszi könyvzápor

Van egy kis település a mexikói dzsungelben, közel az autópályához, ám eléggé távol a nyüzsgő nagyvárosoktól, ahhoz, hogy virágozzék a drog- és leánykereskedelem. Ebben a kis faluban a lánygyermekeket ameddig csak lehet, rejtegetik: rövid a hajuk, szutykos az arcuk, nadrágban és bő ingekben járnak, amikor pedig az elegáns terepjárók közelednek, a családjuk által ásott üregekbe bújnak, mert a legnagyobb félelmük, hogy elviszik őket. Ez a kötet Ladydi, egy mexikói kislány története, aki csodával határos módon megmenekül, noha a börtönélet is rajta hagyja a foga nyomát. Lélegzetelállítóan valószerű, izgalmas és megható történet arról, miként maradhat valaki ember az embertelenségben.

Árvay Gréta: Elmerülve (Athenaeum Kiadó)

Csajos tavaszi könyvzápor

Swingerklub – egy hely, ahová párok és egyedülállók is azért járnak, hogy együtt hódolhassanak az erotika örömeinek. Vajon kit mi vesz rá erre? Miért megy oda a negyvenes családanya és a férje, miért a huszonéves Adonisz, miért a plázacicák koronázatlan királynője, miért a fiatal pár, akik éppen kisbabát szeretnének? A klubban nemcsak a testrészek gabalyodnak össze, hanem az emberi sorsok is. A kötetből csöpög a szex, ám ennél mélyebbre ás, és megismerhetjük a szereplők motivációit, vágyait, örömeit is személyes tragédiáit is. A swingerregény érdekessége, hogy nem tudni, ki a valós szerzője. Az Árvay Gréta ugyanis alkotói álnév, és a kötet írója ezután sem akarja felfedni a kilétét, mert más zsánerben is olvashatunk tőle.

Cecelia Ahern: Amikor megismertelek (Athenaeum Kiadó)

Csajos tavaszi könyvzápor

Két ember, akik évek óta egymás szomszédságában élnek, és az égvilágon semmi közös nincs bennük azon kívül, hogy hirtelen mindkettejüket elbocsátották. Mattet azért, mert a szilveszteri tévéműsorában egy vicce nem jól sül el, Jasmine-t pedig egész egyszerűen kirúgják. Noha gyűlölik egymást, most arra vannak ítélve, hogy a napjaikat otthon töltsék, így az útjaik túlságosan is gyakran keresztezik egymást. Cecelia Ahern új története elgondolkodtató, felemelő mese a barátságról és a szerelemről, amely olykor könnyeket fakaszt, és arra emlékeztet bennünket: ha már életet kaptunk, érdemes azt élni is.

Cheryl Strayed: Vadon – Ezermérföldes utam önmagamhoz (Cartaphilus Kiadói Kft.)

Csajos tavaszi könyvzápor

Az önéletrajzi regény írója, Cheryl Stayed elveszti az édesanyját, majd ezt követően viharos gyorsasággal hullnak szét az emberi kapcsolatai. A történtek egészen letaglózzák, és úgy dönt, elutazik egyedül, de nem akárhová: a legjelentősebb amerikai túraútvonal 1100 mérföldjére esik a választása, hogy a legyalogolt távolság minden egyes lépésével közelebb kerüljön a gyász feldolgozásához, önmagához, és végül a saját, belső békéjéhez. Kötetében megindító hitelességgel meséli el az út alatt átélteket, a fizikai megpróbáltatásoktól kezdve a legmagasztosabb pillanatokig. A nyers, őszinte, kitárulkozó írásból filmet is forgattak, amelyet nemrégiben mutattak be a hazai mozik, Reese Witherspoon főszereplésével.

Benina: Tükör 1. Rekviem a szivárványodért (Könyvmolyképző Kiadó)

Csajos tavaszi könyvzápor

Egy lány, aki ambiciózus, életvidám, szerelmes – és majdnem halott. Neszta teste öntudatlanul hever, a lelke pedig csapdában rekedt. Egyetlen ember látja, hallja őt: vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, Damien, aki egy tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal. A férfi kétségbeesett nyomozásba fog, hogy megmenthesse önmaga egyre halványuló másaként vergődő szerelmét, nagy segítsége ebben Zorka, Neszta autista húga – a testvérek szeretete olyan kapocs, amely átível az élet és a halál közötti hídon. A Tükör a népszerű magyar írónő, Benina új sorozatának első része, amelyre a rajongói már nagyon kíváncsiak – nem csoda, hiszen az ötlettől a megjelenésig több évet váratott magára.

Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése (Könyvmolyképző Kiadó)

Csajos tavaszi könyvzápor

A történet hősnője, Mara Dyer úgy érzi, ennél különösebb dolog már nem is történhetne vele: miután magához tér egy kórházban, nem emlékszik arra, hogyan és miért került oda. Miután orvosaitól megtudja, hogy a balesetben, amit ő túlélt, minden barátja életét vesztette, szent meggyőződése, hogy a tragédia nem a sors kegyetlen játéka – Mara biztos abban, hogy valaki végezni akart velük, és ez a gondolat nem hagyja nyugodni. Kizártnak tartja, hogy azok után, amiken keresztülment, képes lesz még valaha bízni valakiben, hogy lesz még valaha szerelmes. Vajon képes újraépíteni az életét? Erről mesél Michelle Hodkin új regénye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top