Szabadidő

Eltöröltetnék a radírozást az iskolákban

Hajmeresztően érvel egy angol prof.

A radír az ördög eszköze – figyelmeztet Guy Claxton oktatási szakértő, a King’s College London vendégprofesszora. A szakember szerint a radír használata a gyerekekben a szégyenérzetet erősíti az elkövetett hibáik miatt, éppen ezért itt lenne az ideje, hogy kitiltsák azt az osztálytermekből.

 “Ez egyfajta hazugság a világnak, ami azt állítja: nem hibáztam, elsőre sikerült. Ehelyett egy olyan kultúrára lenne szükség, ahol a gyerekek nem félnek a hibáktól, és úgy tekintenek a rájuk, mint amikből tanulni lehet” – magyarázta Claxton.

A radírozást el kellene törölni!

A professzor úgy véli, hogy a gyerekeket a jelenlegi rendszer arra kényszeríti, hogy mindenképp okosnak akarjanak látszani, és gyorsan rávágják a helyes választ mindenre, így azonban kimarad az, hogy a helyes válasz megtalálásának folyamatát is megéljék.

“Ne radírozd ki a a hibáidat, hanem emeld ki, mert a hibák a barátaid, amelyekből tanulhatsz” – tanácsolná a gyerekeknek a szakember, aki szerint a hibák kiradírozása és javítása nem segít felkészülni az élet realitásaira.  

Ti mit gondoltok? Megtiltanátok a radírozást?

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top