Szabadidő

Összefogást! Legyen a twitterező magyar medve az internet új sztárja!

Brumi Gödöllőn él, már amikor nem filmforgatásokon dolgozik. A mintegy 400 kilós barna medve egy magyar vonatkozású tévésorozat miatt kezdett internetezni.

Az impozáns méretű medve a Horkai Animal Training Center lakója, amelynek tulajdonosa, Horkai Zoltán két évtizede nevel és képez különféle vad- és kevésbé vad állatokat, kifejezetten nemzetközi tévés és filmes produkciók (pl. Herkules, Eragon, Hellboy, Kémjátszma), illetve reklámok számára.

Összefogást! Legyen a twitterező magyar medve az internet új sztárja!
Fotó: Földházi Árpád / Discovery Channel

Na de, hogy kerül a csizma az asztalra, illetve a medve a Twitterre? Brumi jelenlétének az oka az, hogy a több száz állattal dolgozó Horkaira felfigyelt a Discovery Channel is, amely egész Európában látható, hatrészes minisorozatot forgatott Horkai munkájáról, illetve annak is az egyik különleges szeletéről: a Zoltán, a farkasember című sorozatban a gödöllői kiképzőközpont életébe pillanthatnak be a nézők. A cím ellenére nemcsak a farkasok, hanem a többi állat mindennapjairól és munkájáról is szó lesz az epizódokban.

Fotó: Földházi Árpád / Discovery Channel
Fotó: Földházi Árpád / Discovery Channel

Brumi, a maga 22 évével igazi veteránnak számít a Horkai Animal Training Centerben. A szakember szerint rendkívül jámbor és barátságos medve, amit talán az is alátámaszt, hogy a Twitter-profilképén éppen Horkai alkarját tartja a szájában, láthatóan játék közben. Kora ellenére a mikroblogon még kezdőnek számít, ugyanis csak március végén iratkozott fel. Mi azonban drukkolunk neki és mindenkinek ajánljuk, hogy kövesse Brumit, már csak azért is, mert ilyen fotókkal ajándékozza meg a követőit.

A Zoltán, a farkasember június 16-tól Magyarországon is látható lesz a Discovery Channel műsorán. Brumiról további képek itt.

Még több állatos anyag az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top