Szabadidő

Tolató repülő zavarja a Roland Garros teniszezőit – videó

A jelenleg is zajló párizsi nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros nézői különös jelenségre lehettek figyelmesek: a meccsek közben többször is előfordul, hogy egy repülő árnyéka halad át a pálya felett, ráadásul hátrafelé! Lerántjuk a leplet a rejtélyről!

A furcsa látvány nem kerülte el a tévénézők figyelmét, akik hamarosan találgatni kezdték, hogy mi lehet a titok nyitja, de megoldással senki sem tudott szolgálni. Mint az alábbi videón látható, a repülőgép árnyéka több mérkőzésen, köztük a Serena Williams–Sloane Stephens találkozón is megjelent a tévében. A férfi világranglista jelenlegi harmadik helyezettje, a skót Andy Murray is láthatóan összezavarodott, amikor az első meccsek egyikén észrevette az árnyékot.

 A megoldás egy trükkös reklámakciónak köszönhető: az egyik légitársaság ugyanis a Roland Garros pályái felett kifeszített kábelen mozgó kamerára szerelt fel egy repülőgépmodellt, hogy a meccsek során így népszerűsítse szolgáltatását. A kamera oda-vissza mozog a kábelen, ennek köszönhető, hogy a repülő időnként “áttolat” a pálya felett.

A titok nyitja a kamerára szerelt repülőmodell
A titok nyitja a kamerára szerelt repülőmodell

A Roland Garros eseményei június 7-ig zajlanak a francia fővárosban.

További cikkek a tenisz világából az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top