Szabadidő

Meghalt Haás Vander Péter

Haás Vander Péter hosszan tartó betegség után, 52 éves korában hunyt el. Számos filmsztár az ő hangján szólalt meg itthon, például a Dexter sorozat főhőse.

Haás Vander Péter 1989-től, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a József Attila Színházban játszott. Egy év után azonban leszerződött az Arany János Színházhoz, majd 1994-től a Tivoli Színház színészeként dolgozott. Itt két évet töltött, majd a Budapesti Kamaraszínházban játszott, annak megszűnéséig.

Meghalt Haás Vander Péter

Haás Vander Péter több mint húsz éve szinkronizált, számtalan sorozat főszereplőjének kölcsönözte a hangját. “Imádom… csak sajnos akadnak olyan munkák, melyek szabályosan megkeserítik az ember életét. Van egy munka, ahol három különböző fordító dolgozik, és minden dolgot máshogy, más stílusban magyarítanak. Ezáltal minőségileg sem lesz minden a helyén, a színész meg csak szabadulni akar már. De sajnos mostanában nem lehet válogatni: a Budapesti Kamaraszínházat megszüntették, így megszűnt az alapfizetésem, és ezt rendkívüli mértékben érzem a pénztárcámon, ezért muszáj mindent elvállalni. Öt évvel ezelőtt lazán visszautasítottam munkákat, mert vagy kedvem nem volt, vagy épp pihenni akartam” – nyilatkozta egy interjúban az Origónak a színész.

Haás Vander Péter volt többek között Smaug hangja a Hobbitból, Dexter a Dexter sorozatból, Moser felügyelő a Rexből, a Doktor a Doctor Whóban…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top