Szabadidő

10 (mese)filmkarakter, akik nem beszéltek, mégis bírtuk őket

Grú kis szolgái, a kis sárga minyonok taroltak a magyar mozikban (is), és még csak megszólalniuk sem kellett, csak nem emberi nyelven gügyögni. Összeszedtem néhány híres elődöt, akik végig kussoltak (netán hörögtek vagy ilyesmi) a vásznon, mégis odavoltunk értük.

 1. A nagy klasszikus, Csubakka

 A Csillagok háborújában Han Solo másodpilótája, egy szép szőrös vuki, aki vuki nyelven beszélt, vagy inkább nem beszélt. Valahogy így:

 Az idei Comic-Conon is előtte tisztelegtek a legtutibb jelmezekkel.

10 (mese)film karakter, akik nem beszéltek, mégis bírtuk őket

 2. E. T., haza!

Steven Spielberg 1982-es filmje a szegény földönkívüli E. T. és a cuki gyerekek szívrepesztő barátságáról gyerekkoromban okozott pár álmatlan éjszakát. Én paráztam E. T.-től ezerrel, de a világ erre fittyet hányt, és imádta. Néhány szót azért megtanult rövid földi tartózkodása alatt, de nem volt szószátyár.

 3. Az ártatlan Dumbo

Na, ő nem okozott álmatlan éjszakát senkinek szerintem. Cuki volt és hallgatott, még szinkronizálni sem szinkronizálták, maradt az eredeti hangja a magyar verzióban is. Itt a legpszichodelikusabb rész a néma kis elefánt történetéből.

10 (mese)film karakter, akik nem beszéltek, mégis bírtuk őket

 4. Néma Bob

Jay és Néma Bob a Shop-stop előtt álldogálnak, állítólag gyerekkorukban hagyták ott őket babakocsiban az anyáik. Néma Bob jó pár filmen keresztül hallgat, de a Képtelen képregényben megszólal:

5. WALL-E

A kis szemétgyűjtő WALL-E, akinél cukibb környezettudatos robot nem létezik, szintén nem beszél, csak megmenti a Földet, és közben be is csajozik.

10 (mese)film karakter, akik nem beszéltek, mégis bírtuk őket

6. Kylie Sven, oposszum

Ő kicsit csalás, mert beszél, de nem túl sokat, Wes Anderson A fantasztikus róka úr című meséjében, amiért én személy szerint odavagyok. Kylie mindig a legfontosabb pillanatokban kerül transzba, ugyanakkor szívesen betör bárhova – szó nélkül.

10 (mese)film karakter, akik nem beszéltek, mégis bírtuk őket

7. A kockásfülű nyúl

Marék Veronika figurája mindig tudta, hogyan kell megérkezni. Nyomult a kis távcsövével, és még a szigorú Krisztát is elviselte, mindeközben hallgatott. Ennyi elég volt, hogy a lábai előtt heverjünk.

8. Tom és Jerry

Náluk klasszikusabb nincs is, és az a szép, hogy egyikük sem beszél: pisztolyok dördülnek, dinamitrudak robbannak, csapódik az egérfogó, ott liheg a halál a sarkukban, és mindez még vicces is.

9. Kisvakond

Engem gyerekkoromban behúzott, pláne amikor összehozták neki a kis nadrágot. A mai napig leborul a világ Kisvakond előtt, Facebook-csoportja is van, ahogy illik. A legbizarrabb rész felnőtt fejjel, amikor Kisvakond levezeti nyuszi szülését. Felejthetetlen!  4.20-nál a nagy jelenet.

Kisvakond és a születés by sircsomo

10. Cukorfalat

Murdel, magyarul Cukorfalat, mindig órási kalandokba keveredett a gazdijával, egy menő öreg nénivel. Beszélni nem beszélt, de a nevetése olyan, hogy amikor utánozni próbáltam gyerekkoromban, a szüleim tüdőgyógyászhoz akartak vinni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top