Szabadidő

Túlélőfelszerelés fesztiválozóknak – ezt vidd magaddal!

Hogy felhőtlenül teljenek a fesztiválnapok, érdemes felkészülnöd minden eshetőségre. Nézzük, mit pakolj be a táskádba!

Iratok

Mindig legyen nálad a tajkártyád és a személyi igazolványod! A többi iratodat nyugodtan hagyd otthon, de a két legfontosabb legyen nálad, ha esetleg a buli hevében orvosi ellátásra szorulnál, vagy hazamenet egyszerűen csak belefutnál egy igazoltatásba. Remélhetőleg nem lesz rá szükséged, de fontos, hogy minden lehetőségre felkészülj, és ne a helyszínen kerülj kellemetlen helyzetbe!

Túlélőfelszerelés fesztiválozóknak - ezt vidd magaddal

Okostelefon

Vigyázz rá nagyon, de érdemes magaddal vinned, ugyanis sok felesleges kört megspórolhatsz magadnak: töltsd le a MobilTárca alkalmazást, mert helyettesítheti a készpénzt, a bankkártyákat, de még a fesztiválkártyát fesztiválbelépőket is! Nem kell a zsebedben és a táskádban idegesen kotorászni, vagy azon aggódni, hogy elhagyod a pénztárcádat. Elegendő csak a telefonodat használni, amivel akár egy érintéssel is fizethetsz. Cserébe vigyázz a telefonodra, mint a szemed fényére!

Tisztálkodási szerek

Áldani fogod a napot, amikor ezeket a táskádba tetted: alkoholos kézfertőtlenítő, sminklemosó kendő és nedves törlőkendő. A kézfertőtlenítőt direkt víz nélküli használatra tervezték, ami rapid megoldás, ha harapnál valamit, de hirtelen nem találsz vizet a kézmosáshoz. Sminklemosó folyadékkal se bíbelődj, a legegyszerűbb, ha törlőkendőt használsz. Ha napközben megizzadsz, vagy mosdó után, vagy ha gyors felfrissülésre vágysz, az illatosított törlőkendő a legjobb megoldás!

Védelem éjjel és nappal

Tegyél el naptejet, kalapot és napszemüveget is! Nemcsak a divat miatt, de jól jöhet, ha épp a tűző napon játszik a kedvenc együttesed. Estére nem árt, ha van nálad szúnyogirtó, akár sátrazol, akár csak egy napra mentél ki. A gyógyszereket se felejtsd el: univerzális megoldás az aszpirin, ami köztudottan többféle panasz enyhítésére is szolgál, főként a másnapokon tesz jó szolgálatot.

Tartalék ruhák

Nem kell egy hónapra való ruhával nekivágnod a fesztiválnak, de készülj fel minden eshetőségre! Legyen nálad több, jól szellőző, vékony anyagú felső, de gondolj a hűvösebb napokra, estékre is, és vigyél magaddal melegebb pulóvereket is. Nem árt, ha beteszel egy esőkabátot is, némi zacskó társaságában a szennyeseknek, de ha sátrazol, jól fog jönni beázás ellen is. A cipőknél fontos, hogy a talpuk lehetőleg vastagabb legyen és bírják a strapát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top