Szabadidő

A világ legcukibb rendőrei még mindig az izlandiak

Legszívesebben a Sztárok rovatba raktam volna ezt a cikket, mert a szigetország rendfenntartói már több éve tolják az elképesztően cuki tartalmat az Instagramra.

Nem először készül cikk az izlandi rendőrökről, de meg is érdemlik, mert annyira jó fejek, hogy az embernek kedve támadna egytől egyig mindegyiküket megölelni, és megmondani nekik, hogy soha ne hagyják abba, amit csinálnak. De komolyan, hol van a világon még egy olyan rendőri szervezet, amelynek a tagjai kézen állnak, csak úgy, mert miért ne, vagy épp Darth Vadernek öltözve fotózkodnak gyerekekkel? 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a magyar rendőrök sem feltétlenül besavanyodott pedellusok, de valószínűleg tartanak a vidámság következményeitől. Emlékezhetünk, hogy pár éve felkerült a netre az alábbi videó, amelyen két magyar rendőr a kilencvenes évek egyik slágerére, a Marky Mark & The Funky Bunch által előadott Good Vibrations-re ropja. Ha én lettem volna a rendőri döntéshozók helyében, azonnal rárakattam volna egy “Rendőrség – Szeretjük az embereket” feliratot, és annyi csatornán vetítettem volna le, amennyin csak lehet. Ehelyett mi történt? A két táncoslábú kopót elmarasztalták. Ezért nem lehetnek szép dolgaink…

Mindeközben Izlandon

Ehhez képest a reykjavíki zsaruk olyan képeket töltenek fel az izlandi rendőrség hivatalos Instagramjára, amin ludakat etetnek:

 Szupermenő téli bringával pózolnak:

 Amit láthatóan használni is tudnak azért:

 Megengedik a gyerekeknek, hogy kipróbálják a rendőrautót:

Persze azért dolgoznak is, itt például ujjlenyomatokat keresnek:

Iskolákat látogatnak, saját játék mackójuk, Lulli társaságában, ahol a kicsiknek a közlekedési szabályokat magyarázzák el:

 Vagy épp keresik a rendőrkutyák utánpótlását

 Néha pedig fura maszkot öltenek és azon töprengenek – ráadásul gendersemlegesen! –, hogy vajon jó ötlet volt-e Valentin-napra kölcsönadni a bilincset:

 A galériát és az izlandi rendőrség általános hozzáállását szeretettel ajánljuk a magyar rendőri döntéshozók figyelmébe.

 További cikkek jó fej rendőrökről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top