Szabadidő

Ezt a fagyit még a legnagyobb kánikulában sem biztos, hogy megennéd

Amennyire szelídnek látszik ránézésre, valójában annyira brutális ez a fagylalt.

A világ egyik legerősebb paprikájávalghost chilivel ízesített fagylaltot árul egy fagylaltozó Delaware városában. A ghost chili a paprikák csípősségét mérő Scoville-skálán átlagosan 1 000 000 egységet ért el. Ehhez képest az erősen csípős magyar paprikák 1500–2500, a jalapeno paprika 2500–8000, a thai paprika 50 000 – 100 000, míg a legcsípősebb paprikák közé tartozó habanero vagy havannai paprika értéke 100 000 – 350 000 Scoville-egység.

A nyalánkság alapja vaníliafagylalt, és éppen ettől olyan rafinált: a beszámolók szerint ugyanis kóstoláskor, az első pillanatban a vanília lágy íze dominál, majd hirtelen beüt a perzselően csípős íz.

Ezt a fagyit még a legnagyobb kánikulában sem biztos, hogy megennéd

A 18 éven aluliaknak szülőtől vagy gondviselőtől, míg a 65 év felettieknek az orvostól kell írásos engedélyt vinniük, ha meg akarják kóstolni a fagyit. Mindenki másnak pedig magának kell aláírnia egy nyilatkozatot, hogy saját felelősségére eszik a fagylaltból. Mindemellett a vendégeknek kötelező valamilyen hagyományos ízű fagyit is rendelniük a paprikás mellé, mégpedig a saját érdekükben, hogy legyen mivel csillapítani az kegyetlenül csípős ízt a szájukban.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top