Szabadidő

Itt a vég! Csődbe mentek a finn Mikulások

Az adóhivatal a Mikulásokat sem kíméli, akik ezúttal az oroszok miatt szívják a fogukat. Ha bezár a bazár, mintegy 20 nagyszakállú kerülhet az utcára.

Kétszázezer euró adóhátralékot halmozott fel a finn Mikulások Irodája, amely emiatt kénytelen volt csődöt jelenteni. A tetemes adóhátralék azért keletkezett, mert elmaradtak a finn Mikulás központ legjobb látogatói, az orosz turisták.

Az oroszoknak ennyi elég volt

Jarmo Kariniemi, az iroda ügyvezető igazgatója szerint a mintegy 20 embert foglalkoztató cég talán elkerülheti a bezárást. “Van még egy hetünk, hogy előteremtsük a pénzt. Bízom abban, hogy kezelni tudjuk a helyzetet” – mondta Kariniemi, akinek vállalkozása lehetőséget kínál a Mikulással közös fénykép készítésére díj ellenében.

Itt a vég! Csődbe mentek a finn Mikulások

A Mikulás Iroda a lappföldi Rovaniemi Mikulás-park vállalkozásainak egyike. Tavaly mintegy 300 ezer látogatója volt, és 2 millió euró bevételre tett szert. Az orosz turisták elmaradását csak részben kompenzálta a japán látogatók számának növekedése.

Japán roham

Minden karácsonykor külföldi turisták százezrei özönlenek Rovaniemibe, a sarkkörön fekvő városba. A finnek hangoztatják, hogy a Mikulás a finnországi Lappföldről származik, számos idegenforgalmi programot szerveznek alakja köré. A japánok mellett egyre több kínai, dél-koreai és szingapúri keresi fel Lappföldet.

Itt a vég! Csődbe mentek a finn Mikulások

Még több Mikulás az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top