Szabadidő

17 dolog, amit minden nyáron megfogadsz, aztán semmi sem lesz belőle

Születtek már télen sorra a nyári listák, hogy mi mindent csinálunk majd ezen a nyáron. Ugyanez történt tavaly is, és ugyanúgy nem lett belőle semmi, talán egy-két tételt kihúztunk, de a legtöbb eltervezett program megint jövő nyárra maradt.

A nyár a maga hosszú nappalaival remek alkalomnak tűnik arra, hogy belesűrítsünk minden szórakozást ebbe a három hónapba, ami kimaradt év közben az életünkből. Már télen elkezdtük tervezgetni, amikor vágyakozva néztünk ki a zimankóba, hogy majd ha végre 30 fok lesz és napsütés, mi mindent fogunk magunkkal kezdeni.

Bár az évek múlásával kétségtelenül egyre nehezebben gyártjuk a listáinkat, most már bele kell számolni a gyerekeket, férjeket, feleségeket, és számolnunk kell azzal is, hogy így harmincon túl az a fél üveg vörösbor egy esti kerti grill alkalmával azt jelenti, hogy másnap szinte használhatatlanok vagyunk a másnaposság miatt. Nem baj, innen szép a győzelem, idén is készült lista, és idén sem teljesült belőle túl sok minden.

1. Autós körutat tenni

Egy autós körút elsőre nagyon romantikusan és vidáman hangzik, csak aztán eszünkbe jut a sok kocsiban töltött óra, hogy biztosan meleg is lesz, meg drága a benzin is, és különben is fogalmunk sincs, merre induljunk.

17 dolog, amit minden nyáron megfogadsz, aztán semmi sem lesz belőle

2. Újra találkozni a régi barátnőkkel

Hányszor hangzott már el a szánkból, úgy június tájékán, hogy “Ezen a nyáron már mindenképp hozzunk össze valami jó bulis hétvégét!”. És hányszor sikerült találkozni igazából? Pontosan.

3. Hétvégi kiruccanásokra menni

Mert a két hét szabadság elég kevés, ezért jól eltervezzük, hogy majd hétvégente leruccanunk a legváltozatosabb, lehetőleg vizes helyekre, és kikapcsolódunk. Aztán amikor oda kerülnénk, akkor rájövünk, hogy nincs is rá pénzünk, és különben is akkora ilyenkor a tömeg az autóutakon, mert mindenki megy hétvégi kiruccanásokra…

17 dolog, amit minden nyáron megfogadsz, aztán semmi sem lesz belőle

4. Kempingezni

Régen, még valamikor nagyon fiatal korunkban jó móka volt a kempingezés. Aztán most már valahogy mégsem annyira csábító a sok bogár és a sátorba beeső eső.

5. Minden nap edzeni, és szeptemberre megizmosodni

Magunk elé képzelni könnyű, ahogy minden hajnalban kiugrunk az ágyból és lefutunk tíz kilométert hirtelen. Megvalósítani már kicsit nehezebb.

6. Egészségesen étkezni

Rengeteg gyümölcs és zöldség van végre, olyan nagyon egészségesen tudunk majd élni egész nyáron. Csak a fagyi tulajdonképpen a kedvencünk, és a grillezett húsok mellé is jobb kenyeret és majonézes salátát enni.

17 dolog, amit minden nyáron megfogadsz, aztán semmi sem lesz belőle

7. Elolvasni egy csomó könyvet

Úgy terveztük, hogy minden héten elolvasunk egy könyvet, de őszintén… kinek van erre ideje?

8. A sorozatdarálás helyett sok időt töltünk a szabadban

Tegye fel a kezét, aki társasági életet akart élni ezen a nyáron ahelyett, hogy otthon nézné a kedvenc sorozatának mind a tíz évadját! Sajnos lehetetlen küldetés.

9. Új hobbit találni

Halványan rémlik, hogy jó ötletnek tűnt, hogy valami újat tanuljunk ezen a nyáron. Szabadidőnk ugyan nincs rá, ha mégis akad, akkor olyan hobbival töltjük el, amit már rég szeretünk.

17 dolog, amit minden nyáron megfogadsz, aztán semmi sem lesz belőle

10. Fellendíteni a karriert

Igen, mert nyáron sokkal produktívabb az ember, ilyenkor kell belendülni, és a karriert ápolni. De végül annyira szép idő volt kint, csicseregtek a madarak és hívogatott a természet…

11. Elkészíteni az összes receptet, amit egész idáig gyűjtögettünk

Egy rakás különleges receptet szedtünk össze, hogy majd amikor lesz időnk a szabadság alatt, milyen finomakat fogunk főzni. Ám gondolkodni a főzésről sokkal könnyebb, mint tényleg főzni.

12. A DIY projekteket végre befejezni

Mindig jó ötletnek tűnik, amikor olvasunk róla, és nagyon lelkesek is leszünk tőle, hogy a saját két kezünkkel majd milyen szépeket alkotunk valami nyárit otthon egy üres kartondobozból és néhány pillepalackból. Amikor azonban elkezdünk a DIY projekthez bevásárolni ilyen festéket, olyan ragasztót, csillámot, szalagot, flittert, művirágot… akkor rájövünk, hogy cseppet sem olcsó móka ez, hagyjuk inkább.

13. Rendet rakni a hálószobában

Á, túl sok időt elvesz, annyi minden más dolgunk van, nem is néz ki olyan rosszul az a ruhahalom a fotelben.

17 dolog, amit minden nyáron megfogadsz, aztán semmi sem lesz belőle

14. Pénzt spórolni

De hát az a sok jégkrém, sör, koktél…

15. Új barátokra lelni

Minek is nekünk új barát, mikor olyan jól megvagyunk a régiekkel? Igazán felesleges erőlködni, hogy új emberekkel szokjunk össze.

16. Jógázni minden nap

Ugorjunk a futás menüpontra. Különben is, ha a jóga megy a tévében, nem nézhetjük a kedvenc sorozatunkat.

17. Sok időt tölteni a természetben

Csakhogy a természet sokkal vonzóbb, amikor bentről, a lakásból nézzük és vágyakozunk rá.

17 dolog, amit minden nyáron megfogadsz, aztán semmi sem lesz belőle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top