Szabadidő

Visszatér a Trainspotting

Jó hír a Trainspotting-rajongóknak! Danny Boyle hamarosan a kultfilmje második részét forgatja. A szereplőgárdával nem lesz egyszerű az egyeztetés...

 A szereplők

A rendező arról beszélt, hogy az 1996-ban készült drogos feketekomédia mind a négy sztárja részt akar venni az új filmben. 

Trainspotting főszerepeit Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller és Robert Carlyle alakította, de játszott benne Kevin McKidd (aki szerepe szerint meghal a filmben) és Kelly MacDonald is.
Az egyeztetés elég nehéz lesz, mivel Miller és Carlyle amerikai tévésorozatokban játszanak. Miller a CBS Sherlock és Watson, Carlyle pedig az ABC Egyszer volt című szériájához szerződött le.

Az Irvine Walsh 1993-ban megjelent azonos című regénye nyomán forgatott Trainspottingot nagyon szerették a kritikusok, és azóta minden idők legfontosabb brit filmjei között tartják számon. A rajongók kultfilmként tekintenek rá.

A történet

A Trainspotting 2. forgatókönyvén az első filmet is jegyző John Hodges dolgozik, Walsh 2002-ben megjelent Pornó című műve alapján, amely tíz évvel az eredeti történet után játszódik.

A történetben Simon (akit az eredeti filmben Miller alakított) visszatér, hogy kocsmát nyisson, és belekerül az underground pornófilmek világába. Renton viszont, aki tiszta marad, Amszterdamban telepedett le. 

Danny Boyle
Danny Boyle

Boyle legutóbbi filmje, a Steve Jobs szombaton debütált a Telluride Filmfesztiválon, Coloradóban. A közönség és a kritikusok zöme is melegen fogadta a produkciót, amelyben Michael Fassbinder alakítja a néhai Apple-alapítót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top