Szabadidő

A szultán 800 gyereke és a csirkedinók – kiosztották a citrom Nobel-díjakat

Elvarázsolt tojások, huhogás és gyógyító szex a tudományos világ legnagyobb buliján. Nézzük hát az idei legjobbakat.

A tudomány legmókásabb díját nem adják ám akárkinek. Komoly tudományos munkát és szakmai lapban történt publikációt kell felmutatni az elismerésért. Nézzük hát az idei legjobbakat. 

Matematika

Két osztrák matematikus három számítógépes tesztet is kidolgozott annak kiderítésére, hogy vajon tényleg lehetett-e a marokkói Vérszomjas Iszmáil szultánnak 888 gyermeke. A tudósok azt találták, hogy ez bizony lehetséges, ráadásul nem is kellett hozzá túl nagy hárem.

Fizika

Egy tajvani-amerikai kutatócsoport azt a feltevést tesztelte kísérletekkel, hogy minden emlős átlagosan 21 másodperc alatt üríti ki a húgyhólyagját. Úgy találták, hogy az elmélet igaz is, bár ettől a sztenderd időtől akár 13 másodperc eltérés is előfordulhat. Tehát mindenki megnyugodhat, az emlősök vizelési sebessége nem függ a testméretüktől. (Ehhez a kísérlethez sajnos nem találtam képet.) 

Orvosi díj

Két kutatócsoport is kiérdemelte idén az orvosi Ig. Nobelt a csókolódzás és a közösülés jótékony hatásainak vizsgálatáért. A négy különálló tudományos értekezés egybevágó eredményei szerint a szexuális érintkezés biztosan csökkenti az allergiás tüneteket. Ez igazán jó hír.

A folytatásért kattints a Tanárnő caféblogra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top