Szabadidő

Netes rendelési kalauz haladóknak

Ha külföldről rendelsz, előbb-utóbb belefutsz abba, hogy a megrendelt termékedet csak vámkezelés után kaphatod meg. Ilyenkor sokan megijednek, pedig nem kellene. A folyamat nem túl bonyolult, de van néhány dolog, amivel nem árt tisztában lenni.

Sok kérdést kaptam már ezzel kapcsolatban, így próbálom összefoglalni a tudnivalókat, hogy minél zökkenőmentesebben túl légy rajta. Ha az Európai Unión belülről vásárolsz, akkor a termék vám- és áfamentes lesz, de cserébe valószínűleg drágább is. Érdemes körülnézni, mert sok amerikai és kínai cég tart fenn raktárat Európában, a vámolással összefüggő kiadások csökkentése és a gyorsabb szállítás miatt. Mostanában divat lett a svéd postát közbeiktatni a szállításnál, ám ez még nem jelent garanciát a vámmentességre, de próbálkoznak vele. Vagy bejön, vagy sem.

Több olyan céget is ismerek, akik a felmerülő vám és áfa összegét maradéktalanul visszatérítik. Tényleg működik, én már több esetben visszakaptam az összeget pár napon belül. Ehhez mindössze a vámhatározatot kell nekik elküldeni, az oldaluk erre vonatkozó menüpontjában.

A folytatásért kattints a Cinnamon4x caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top