Szabadidő

Hihetetlen! Nem fogy a sör az Oktoberfesten

A világ legnagyobb sörfesztiválja, a müncheni Oktoberfest idén – eddig legalábbis – nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert látogatottsága igencsak elmarad a korábbi évekétől. Ebben vélhetően jelentős szerepet játszik, hogy folyamatosan érkeznek a menekültek a bajor fővárosba, Münchenbe.

Az Oktoberfest szépen feldíszített óriási sörcsarnokaiban még az esti órákban sem nehéz helyet találni, holott az elmúlt években ez legtöbbször reménytelennek ígérkezett. A csarnokok és mutatványos bódék közti széles sétautakon sincs tolongás, jóllehet ezeket az elmúlt években annyira ellepték a látogatók, hogy már a délutáni óráktól kezdve is csak nehezen lehetett előre jutni. A sorállás sem jellemző idén az egyre vakmerőbb kanyarokkal csalogató hullámvasút, szellembarlang vagy óriáskerék, valamint a régimódi körhinta kasszái előtt.

Halbzeit: 3 Millionen Besucher aber noch kein neuer Wiesn-Hit. Das sollten wir ändern! Habt ihr schon einen…

Posted by Oktoberfest.de on Monday, September 28, 2015

Durva visszaesés

Az Oktoberfest félidős mérlegét a nagy serfőzdék, így a Paulaner, az Augustiner, vagy a Löwenbräu vezetői egybehangzóan borúlátással vonták meg. Eddig nagyjából 2 százalékos visszaesést emlegettek a múlt évhez viszonyítva, holott korábban minden esztendő a látogatottság töretlen emelkedésével járt – számolt be az Inforádió.

Wer mag ein Bier?_____Who wants a beer?(Bild: © dpa)

Posted by Oktoberfest.de on Saturday, September 26, 2015

A menekülthelyzet bedöntötte

A legtöbben a menekültkérdést emlegetik, azt, hogy idén nagyon sok embert elriasztottak a menekültek folyamatos érkezéséről szóló hírek, a müncheni főpályaudvaron kialakult káoszról tudósító beszámolók. Mindebből egyeseknek komoly kételyeik támadtak a sörfesztiválon eddig szavatolt biztonságot illetően is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top