Szabadidő

Létszámcsúcs a Budapest Maratonon – fotók

Az esős idő mégsem árnyékolta be a 30. Spar Budapest Maraton második napját: összesen 27 860-an neveztek be. Ennyien még sosem!

Bár reggel eső fogadta az Ötvenhatosok terére érkezőket, mire a 42 kilométeres versenyre készülők közül mindenki átvette a rajtszámát, átöltözött és bemelegített, gyakorlatilag elállt az eső, és ezután már csak enyhe szitálás kísérte a 27 860 nevezőnek azt a részét, akik vasárnap álltak rajthoz a 30. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon – számolt be a futanet.hu.

Ennyien voltunk a rajtnál. Óriási!

Posted by Budapest Maraton® on Sunday, October 11, 2015

A maraton fantasztikus létszámcsúcsot hozott! Ez minden idők legmagasabb nevezési száma magyarországi szabadidősport-rendezvényen! A futók 80 országot képviseltek, Magyarországról 910 településről érkeztek versenyzők. Az esemény legidősebb magyar maratonistája a 80 éves Kiss György volt. Akadt, aki rózsaszín tehénként, más bevásárlókocsival ért célba, és volt olyan, akin se cipőt, se zoknit nem viselt.

Rózsaszín tehén 2 – szemelvény az élő közvetítésből. Kövesd te is online adásunkat a futanet.hu/live oldalon!

Posted by Budapest Maraton® on Sunday, October 11, 2015

A vállalkozó kedvűek három távon – 10 km, 30 km, illetve a maraton – indulhattak.

A férfiak maraton versenyében Soós Dániel (Bp. Honvéd SE) diadalmaskodott 2:25:18 órás idejével, nagy hajrával megelőzve Jenkei Pétert (Vasas, 2:25:53). Harmadikként Izer Ádám (ELTE ADSK, 2:27:09) ért célba.

A nőknél a Bp. Honvéd SE versenyzője, Merényi Tímea Krisztina (2:45:08) nyert Staicu Simona (Dunakeszi VSE, 2:47:33) és Laluska Zsuzsa Szabina (ELTE ADSK, 2:50:56) előtt. A klasszikus egyben országos bajnokság is volt.

A 30. Spar Budapest Maraton résztvevői futnak a Láchídon 2015. október 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Éppen a Lánchídon futnak a 30. Spar Budapest Maraton résztvevői – MTI Fotó: Kovács Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top