Szabadidő

Állatbarát hétvége volt Biatorbágyon

Az állatvédelemről és a felelős állattartásról szólt minden a múlt szombaton, Biatorbágyon. A rendezvényre több ezren voltak kíváncsiak.

A Premier Outlet október 10-ei születésnapi hétvégén több állatvédő szervezet települt ki Biatorbágyra. Az érdeklődők szakemberektől tájékozódhattak a felelős állattartásról, emellett ingyenes állatorvosi tanácsadást is kaphattak. A résztvevő állatmenhelyek sok gazdára váró négylábút hoztak el a helyszínre.

Állatbarát hétvége volt Biatorbágyon

Reméljük, gyorsan megtelt az eb vödre

A rendezvény védnöke, Tornóczky Anita öt kutya gazdája, ezzel nyitotta meg a rendezvényt: “Amikor befogadunk egy állatot, az olyan, mintha egy hároméves gyereket vennénk magunkhoz a következő tizenöt évre. Ezt sajnos sokan elfelejtik, így az állatok könnyen az utcán találhatják magukat. Fontos tehát, hogy beszéljünk a felelős állattartásról, az ezzel járó kötelezettségekről. Ha belevágunk a gazdi szerepébe, annyi szeretetet fogunk kapni a család új tagjától, hogy az mindenért kárpótol.”

Terecskei Rita énekesnő – két örökbefogadott kutya gazdája – azt mondta: “Fontos, hogy az emberek belássák, nem csak tenyésztőktől lehet kutyákat vásárolni. Sok az elárvult kisállat is, aki ebben a pillanatban is gazdára vár. Minden, az örökbefogadásra buzdító rendezvény értékes, örülök, hogy a Premier Outlet is a felelős állattartás és állatvédelem ügye mellé áll.”

Imre Csaba, az outletközpont centerigazgatója elmondta, az idei örökbefogadási nap sikere miatt jövőre is megrendezik az eseményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top