nlc.hu
Szabadidő
A 10 legjobb idézet A kis hercegből

A 10 legjobb idézet A kis hercegből

A napokban a nyolcévi munka eredményeként elkészült animációs film a magyar mozikba kerül. Már alig várom, hogy én is megtekinthessem. Addig is, hogy kicsit felfrissítsem az emlékeimet, nem mintha el lehetne felejteni, újra elolvastam a történetet.

Talán egy óra sem telt el, és már végeztem is a vékonyka, nagy betűkkel írt, illusztrált kis könyvecskével, és olvasás közben annyiszor facsarodott össze a lelkem, hogy egy idő után abba is hagytam a számolást.

Mi lehet az, ami olyan népszerűvé, időtállóvá és szeretni valóvá teszi ezt a könyvet, hogy több mint 250 nyelvre fordították le, és több mint hetven évvel a megírása után a belőle készült animációs film lázba tud hozni gyerekeket-felnőtteket egyaránt?

Mert A kis herceg felnőtteknek is szól. Sőt meg merem kockáztatni, hogy inkább felnőtteknek szól. Olyanoknak, akik elfelejtették, hogy egyszer gyerekek voltak. A kis herceg emlékezteti őket rá, emlékeztet az emberségre, amire egyre nagyobb szükség van a mai világban. Bár a könyv szinte mind egyes oldalán találtam olyan gondolatot, ami érdemes a feljegyzésre, kiválogattam a tíz, számomra legkedvesebb idézetet.

A folytatásért kattints a Hajnika világa caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top