Szabadidő

“Izgalmas feladat volt Sanyit, a baglyot más alakban is megrajzolni” – kedvenc baglyunk édesanyjával beszélgettünk

"Izgalmas feladat volt Sanyit, a baglyot más alakban is megrajzolni, hiszen más karakterbe bújtatva egészen más gondolatok jutottak eszembe" – Sanyi rajzolója a ti segítségetekkel megálmodta Sanyit más élőlényként. Íme a végeredmény!

Kedvenc baglyunk nemrég játékot hirdetett a NLCafé Facebook-oldalán, ahol arra a kérdésre vártuk a ti kreatív válaszotokat, hogy milyen állat is lenne Sanyi, ha nem bagolyként születik újjá. Evuval, azaz Szabó Évával, Sanyi édesanyjával beszélgettünk erről a feladatról és a végeredményről, amit most ti is megnézhettek.

“Akik követik Sanyi, a bagoly életét, azok tudják, hogy Édesapám után neveztem el Sanyinak a figurát, mivel Apám neve is ez volt. Hogy miért lett épp bagoly? Mondhatnám azt, hogy csigaként hülyén nézne ki, de leginkább a névadójának a karaktere volt az, ami egyértelművé tette, hogy bagolynak kell lennie. Egyrészt azért, mert Apámnál megfontoltabb és higgadtabb embert nem ismertem még meg.

Csak remélni merem, hogy sikerül Sanyi, a bagolyban átadnom azt a fajta nyugalmat és életbölcsességet, amelyeket talán jól tanultam meg Apámtól.

Izgalmas feladat volt Sanyit, a baglyot más alakban is megrajzolni, hiszen más karakterbe bújtatva egészen más gondolatok jutottak eszembe. Pl. ahogy a tükörben meglátja az emberi tükörképét…, talán pár olvasóban ilyen kép élhet Sanyi rajzolójáról. Talán. És én is ilyen kis köpcös, kopaszodó fickónak tudom elképzelni, aki mindig dohog valamin. Ugyanakkor képes Sanyi elbűvölő királyként viselkedni, mint egy macska, akinek a Maslow-piramis egyik alapszükségletét kötelesség kiszolgálni, hogy komfortos legyen az élete.

Persze ha már macska, nekem Garfield jutott eszembe, így lett macskabagoly ezen a képen, és megörökölte a parancsolgatást is a híres cirmos cicától. A bőregérötlet azért tetszett különösen, mert egy igazi hős, Batman bőrébe bújhatott. És senki sem tudhatja, hogy ki az, aki Gotham City titkos védelmezője. Akár Sanyi is lehetne, mert még soha senki nem látta Sanyit és Batmant egy helyiségben tartózkodni. Talán ez véletlen? Nem hiszem. 🙂 “

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top