Szabadidő

Egy hét Facebook nélkül – egy csomó időm lett!

Meg lehet ezt szokni. Nincs pittyegés, nincs villogás, nincs felesleges bambulás. A kollégáim azt kérdezik, miért nagy dolog. Ők nem függők.

Oké, alapjaiban én sem, de sikerült szépen beépíteni az életembe a virtuális bolyongást, olyannyira, hogy felesleges és kevésbé felesleges időmben is sokszor les(t)em a kijelzőt. Ma pedig eljött az első nap, amikor a közelébe sem mentem. És sok minden változott.

Reggel például megsokszorozódott az időm. A kávé mellett kivételesen a hívogató napsugarat néztem, ahogy táncolt az elsárgult lombok tetején, volt időm átgondolni a programom, rácsodálkozni az őszre, 12 percet gondolkodni az adott cipő felett: jó lesz-e. Jó lett. Nem kellett rohanni. Volt időm – magamra. Igaz, valószínűleg lemaradtam 25 másik “mit látott/hallott/olvasott/érzett/gondolt ma reggel elsőként” bejegyzésről/fotóról/idézetről/kívánságról/napi jóslatról. De azt hiszem, ez nem nagy baj. Később a munkahelyen, amikor 10 perc pihenésre volt szükség, nem a képernyőt lestem önfeledten érdekes állapotfrissítésekre vadászva, hanem beszélgettünk a többiekkel.

Az ebédnél az ízekre figyeltem, hazafelé pedig az égre, ahogy a lenyugvó nap vörösre festette a morcosan tornyosuló felhők hasát, különös vörös-szürke takarót húzva a város feje fölé. Aztán hazatelefonáltam, hogy a férjem, aki az ablaknak háttal dolgozik, ne maradjon le a látványról, és felhívtam egy barátomat is, hogy látta-e. (Persze a sorsnak jócskán van humorérzéke: napközben kiderült, hogy a legutóbbi életmódis poszt lett A nap blogja az nlcafén! Szerettem volna megosztani boldog-boldogtalannal, micsoda öröm ért, büszkén kihúzni magam “igen, ez én vagyok”, de nem posztolhattam. Ott, abban a térben még nem is tudtam megköszönni.)

A folytatásért kattints a Maszi caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top