Szabadidő

Dr. Watson, a melegjogi aktivista – 3 érdekesség, amit nem tudtál Lucy Liuról

Lucy Liut olyan szerepekből ismerjük, mint a Charlie angyalainak Alexe, a Kill Bill-filmek halálos kardmestere, vagy Watson doktor, az AXN-en futó Sherlock és Watson sorozatból. Ám sokszor nem színésznőként, hanem nagyon is valós problémákra megoldást kereső aktivistaként áll nyilvánosság elé.

1. Lucy Liu évek óta az UNICEF amerikai szervezetének nagykövete

Ebben a minőségében bejárta a Föld legszegényebb pontjait, hogy felhívja a figyelmet a borzalmas körülményekre, melynek elsősorban a gyermekek és a nők az áldozatai. Küzd a gyermekmunka és a családon belüli erőszak ellen. Karitatív munkájáért a Women for Women International (Nemzetközi Nők a Nőkért) szervezet 2012-ben a “Béke Bajnoka díjat” adományozta neki.

2. Melegjogi aktivista

Lucy Liu közismert támogatója az azonos neműek házasságának, és korábban egy melegjogi szervezet kampányában is szerepet vállalt – melynek nagy szerepe volt abban, hogy 2015-ben az Egyesült Államok összes tagállamában elismerték az azonos neműek házassághoz való jogát.

3. Szabadság vihara

Lucy Liu Quentin Tarantinóval közösen, producerként irányította a Szabadság vihara című dokumentumfilm munkálatait, amely az 1956-os olimpiai vízilabdadöntő tükrében emlékezik meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról.

A színésznő sok téren felveszi a kesztyűt, de egy ideig most biztosan nem látjuk sem filmben, sem pedig a világ messzi tájain, hiszen kisfia születésével élete legnehezebb, de legszebb szerepe vár rá.

Dr. Watson, a melegjogi aktivista - 3 érdekesség, amit nem tudtál Lucy Liuról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top