Szabadidő

Kihagyhatatlan programok advent harmadik hétvégéjére

Advent harmadik hétvégéjére is tartogatunk érdekes és kihagyhatatlan programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. December 12-én, 13-án játszóhajó indul a Dunán, Luca napi műsorral várnak Szentendrén, és a Gödöllői Királyi Kastély adventi napjait is érdemes lesz megnézni.

Karácsonyhoz közeledve az év végi rohanásban advent harmadik hétvégéjén ideje egy picit lazítani. Korizhatsz, de különleges koncertre is elmehetsz. Válogass kedvedre programajánlónkból.

1. Korizz Budapesten

Beindult a koriszezon, városszerte nyitnak a jobbnál jobb ingyenes pályák. Nem gond, ha nincs saját korcsolyád, a legtöbb helyen egyszerűen bérelhetsz. A Bosnyák tértől a Bazilika melletti területen át számtalan helyen élvezheted a szabadtéri mozgást.

2. Játszóhajó a Dunán

December 12-13-án 10 órakor a Batthyányi térről a Silverline kikötőből indul a játszóhajó. Szombaton Farkasházi Réka és a Tintanyúl, vasárnap  Huzella Péter téli gyermekelőadását láthatják a gyerekek a Nickelodeon téli játszóhajóján. A koncertek mellett sok érdekes gyerekprogram vár minden érdeklődőt.

3. Adventi kastélynapok

Az esztendő legbensőségesebb időszakában ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Az ünnepre készülődve december 12-én és 13-án 10 órától különleges tárlatvezetéssel és koncertekkel várnak a gyönyörű kastélyba.

Kihagyhatatlan programok advent harmadik hétvégéjére

4. Luca nap a Skanzenben

December 12-én és 13-án a szentendrei Skanzenben Betlehemezéssel és házi szaloncukor-készítéssel várnak. Megelevenednek a Luca-napi szokások, a búzát pedig ne felejtsd el elültetni, hogy a jövő év jó egészséget hozzon.

5. Luca-napi forgatag

December 12-én a Marczibányi téri Luca-napi forgatagban lengyel és magyar iparművészeti és kézműves termékek vásárát rendezik, ahol könyveket vásárolhatsz, édességeket, forralt bort és más finomságokat is megkóstolhatsz.

6. Star Wars délután

December 12.én délután 4 órától a Műszaki Tanulmánytárban Star Wars délutánon vehetsz részt. A programok között szerepel a Yavini csatát felelevenítő torpedó, Quiz-night Star Wars Edition és jelmezverseny is. Rajongóknak kötelező!

7. Advent az Iparművészeti Múzeumban

December 13-án 10 órától az Iparművészeti Múzeum adventi programjára is érdemes időt szakítani. Kortárs iparművészek, grafikusok, keramikusok és ékszertervezők munkáiból válogathatsz a Creative Arts Fair rendezvényén. Itt biztosan egyedi és különleges ajándékokat találsz majd.

8. A Virtuózokkal zenél Nigel Kennedy

December 14-én 14.00 és 20.00 órától a Papp László Sportarénában dupla koncerttel lép fel a világhírű Nigel Kennedy. A koncerten a The New Four Season című legújabb lemezének bemutatóját élvezheted. Az előadáson meghallgatod a Virtuózok című műsor felfedezettjeinek előadását is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top