Szabadidő

Öt éven belül eltűnhetnek az okostelefonok

Meglepő eredményt hozott egy svéd kutatás: eszerint az okostelefonok korszakának öt éven belül vége lesz.

Svéd kutatók közel százezer embert kérdeztek meg hazájukban és 39 másik országban az okostelefonok használatával kapcsolatban. A válaszok alapján pedig arra jutottak, hogy az okostelefonok fölött bizony lassacskán eljár az idő.

Számos szakértő úgy véli, hogy az okostelefonok helyét a hordható kütyük, például az okosórák vehetik majd át. Ennél merészebb elképzelés is létezik azonban, nevezetesen, hogy kijelzővel ellátott masinák helyett mesterséges intelligenciával rendelkező segítőkkel kommunikálunk majd.

Rebecka Cedering Ångström, a kutatás egyik vezetője szerint az okostelefonok vesztét az okozhatja, hogy azokat többnyire kézben kell fogni, ami számos helyzetben nem praktikus. Amilyen gyorsan pedig a technikai fejlődés halad, egyáltalán nem kizárt, hogy a ma még csak tervezőasztalon létező vagy csak kevesek által elérhető, kényelmesebb kütyükből néhány éven belül tömegtermék lesz.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top