Szabadidő

Költenél szilveszteri tűzijátékra ötvenezret?

Mert bizony vannak, akik nem sajnálnak szilveszter éjjelén ötvenezer forintot eldurrogtatni.

A szegedi Cserepes sori piacon bizony akad példa, hogy valaki ötvenezer forintot fizet az óévbúcsúztató bulin eldurrogtatott színes és hangos tűzijátékokért.

Leskovics Éva több mint tíz éve árul pirotechnikai eszközöket, azt mondja, a tűzijátéktelepek a legnépszerűbbek, és általában 5-10 ezer forintot hagynak náluk a vásárlók, ritkább, hogy valaki ötvenezret költsön a szilveszter éjjeli szórakozásra.

Vannak, akik még mindig a petárdát keresik az árusoknál, pedig azt már tíz éve nem lehet törvényesen beszerezni. Az is gyakran megesik, hogy olyan tűzijátéktípust akarnak venni kiskamaszok, amilyet csak 16 vagy 18 év fölöttiek vásárolhatnak. Ha valaki gyanúsan fiatalnak tűnik, személyi igazolványt kérnek tőle. 20-25 ezer forintnyi összegből már igen látványos tízperces szilveszteri show állítható össze.

A jogszabály szerint a december 31-én fel nem használt pirotechnikai eszközöket az árusok január 5-ig az árusítás helyszínén ingyenesen visszaveszik, amire Leskovics Éva szerint az elmúlt tíz évben legfeljebb öt alkalommal történt példa – írja a Délmagyar.hu.

Költenél szilveszteri tűzijátékra ötvenezret?

Olvass még szilveszter témájú cikket az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top