Szabadidő

Csodás portrék a sarkkörről

Az egyenlítőtől északra van olyan terület, ahol azt mondják, lehetetlen élni. Christian Barnett fotós a saját szemével akarta ezt látni, ezért végigutazott ebben az égövben Amerikán, Kanadán, Grönlandon, Izlandon, Finnországon és Oroszországon át.

Utazás közben pedig nem restellte a kameráját használni. A képeket a Polarworld címmel kiadott könyvében gyűjtötte össze. A földnek ebben a szélességi övében 4 millió ember él. A legnagyobb hidegben a legkietlenebb tájakon, tudjátok: ott, ahol elvileg lehetetlenség élni. Ennek ellenére azt itt élők rendkívül szívélyesek, kedvesek, vendégszeretőek és optimisták. Ők már csak tudják, hogy egyszer mindig kitavaszodik!

Csodás portrék a Sarkkörről

A fotós indulás előtt nagyon izgult, hogyan fogja bírni az akár mínusz 50 fokos hideget is. Viszont ekkora hidegben a hőérzékelés más: ő nem érezte annyira elviselhetetlennek a dermesztő hideget, mint ahogy azt gondolta.

Csodás portrék a Sarkkörről

 

A folytatásért kattints a Deluxe caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top