Szabadidő

5 felejthetetlen adrenalinrobbantó élmény 2016-ra

Újabbnál újabb őrületek jönnek divatba, hogy minél nagyobb adrenalinfröccsöt képezzenek a bevállalós ember szervezetében: úszkálás medúzákkal, vagy lesiklás a sípályán légpárnával.

S vannak országok, ahol pedig a fantáziának és a merészségnek nem szab határt a pénz, így akár a sivatag közepén is lehet raftingolni. A kihívásokat kedvelők számára jöjjön most itt 5 olyan sportélmény, amelyet 2016-ban ki kell próbálni.

Rafting a világ leghosszabb, mesterséges vadvízi pályáján – Egyesült Arab Emirátusok

Perzselő melegben, olyan száraz levegőben, mint a por, egy sivatagi állam közepén kajakban evezni egy áradó folyóban igencsak hihetetlennek tűnik. De ez nem vicc, ez a valóság, s hol máshol válhatna valóra, mint Dubajban?! A milliomos sejkek metropoliszában, ahol a felfoghatatlan épületek nyúlnak az ég felé, ahol zöldellő golfpályák virítanak, ahol mesterséges szigeteket építettek, ahol sípálya is van, már csak egy olyan folyó hiányzott, amelyen még raftingolni is lehet.

 

Öt felejthetetlen adrenalinrobbantó élmény 2016-ra

 

A Wadi-Adventure Park 2012-ben nyitotta meg kapuit, és nemcsak a haladó raftingosokat, hanem a kezdőket is várják. S a környezetvédelem pártján állóknak sincs oka aggodalomra, ugyanis a víz a szomszédos Emirátus, Ras Al Khaimah vízierőművéből származik, szűrik, tisztítják és többször használják fel.

A folytatásért kattints az Élet sója caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top