Szabadidő

Szülinaposok február 29-én: hírességek is ünnepelnek ma

Vajon akik február 29-én születettek csak a szökőévekben ünnepelnek? Hírességek és természetesen hétköznapi emberek is születtek ezen a különleges napon.

Február 29-e csak a szökőévekben fordulhat elő. Mégsem ez a nap a szökőnap, a Gergely-naptár szerint azt február 24-én tartjuk számon.

Különleges érzés lehet, ha valaki február 29-én jön világra, hiszen valójában csak négyévente ünnepelheti a születésnapját. Közismert emberek is születtek ezen a napon, például 224 évvel ezelőtt Gioacchino Rossini olasz zeneszerző, vagy épp Apor Vilmos győri püspök, aki 124 éves lenne ma. Olaszországban született a ma 44 éves Antonio Sabato amerikai színész, és ma ünnepli 40. születésnapját Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozónőnk, kiváló vízilabdázónk, Decker Ádám pedig 32 éves ma.

Szülinaposok február 29-én: Szombathelyen két fiú ünnepel ma

A Vasnépe.hu két helyi férfit talált, akik szintén február 29-én ünnepelnek. Mindketten kerek születésnapot töltöttek be, hiszen Gudics Zoltán 40, míg Szentteleki Barnabás 20 éves lett ma. Zoltán nem tart “pótszületésnapot”, minden évben a február utolsó napjához legközelebb eső hétvégén ünnepel. Barnabás viszont úgy gondolja, ő ma egyszerre 5 és 20 éves. A “normál” években kétszer születésnapozik, február 28-án és március 1-jén is. Édesanyja elmesélte, hogy szülészorvosa is február 29-én látta meg a napvilágot, ami azért igencsak ritka egybeesés lehet.

Február 29-én világnapot is ünneplünk, négyévente ez a ritka betegségek napja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top