Szabadidő

Tündéri sörényes farkasok születtek a Szegedi Vadasparkban

Hazánkban csak a Szegedi Vadasparkban élnek sörényes farkasok. Az állomány néhány hete három tündéri kölyökkel bővült. A kicsiket ma mutatták be először.

Utoljára 2001-ben született sörényes farkas a Szegedi Vadasparkban. 15 évvel később, 2016. február 6-án a ritka állomány három imádni valóan édes kölyökkel bővült.

A három egészséges kölyköt szüleik gondosan nevelik. Állatorvosi vizsgálatukat és a szükséges oltások beadását március 18-án, pénteken végezték el, ekkor lehetett a pici farkaskölyköket először megnézni.

A sörényes farkasok inkább csak nagyságukkal emlékeztetnek fajtársaikra, viselkedésükben és alkatra is inkább tűnnek hosszú lábú rókáknak. Természetes élőhelyük Dél-Amerika füves-bozótos térsége, mocsarai. Kisebb állatokkal, ízeltlábúakkal táplálkoznak, de nagyon kedvelik a gyümölcsöket is.

Annak ellenére, hogy a sörényes farkasok párkapcsolatban élnek, mégis inkább csak a párzási időszakban találkoznak, amúgy többnyire egymástól függetlenül mozognak és vadásznak a területükön. A nőstények közel két hónap vemhesség után hozzák világra kölykeiket a sűrű növényzet rejtekében.

A Szegedi Vadaspark kis farkasai a tavaszi idő beköszöntével egészen biztosan elhagyják a most még menedéket nyújtó házat. Addig is nézd meg az orvosi vizsgálat idején készített bámulatos képeket.

Megnézem
Összes kép (1)

Forrás: Szegedi Vadaspark

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top