Szabadidő

Ma új élet kezdődik a Facebookon

Bárki számára elérhető a Facebook Live, és azonnal egy halom új funkcióval bővítették a szolgáltatást. Élőzés könnyedén.

A pekingi szmogban is vígan futó Mark Zuckerberg megjegyzi: a Facebook Live olyan, mintha egy tévékamera lenne a zsebedben. Bárkinek bármikor élő adást sugározhatsz.

Today we're launching Facebook Live for everyone — to make it easier to create, share and discover live videos.Live…

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2016. április 6.

A szolgáltatást alig pár órája bárki igénybe veheti, és mióta teljesen publikus, új funkciókkal bővítették. Ezeket gyönyörűen összeszedte a Közösségi Kalandozások:

  • Facebook-csoportok és Facebook-események is megkapják a Live funkciót, így kisebb, zártabb körnek is lehet élő videoközvetítést indítani.
  • Live Reactionts: ha a videoközvetítés során valaki megnyomja a reakció gombokat, azok látványos formában felugranak, és buborékként átúsznak a képernyőn.
  • Élő kommentek: a live videó visszanézése után is megkaphatjuk egy kicsit az élő élményt, ha az élő kommenteket nézzük. A visszajátszás során a videólejátszáshoz szinkronizáltan jelennek meg a kommentek.
  • Live filters: az élő közvetítéseket hamarosan színezhetjük és feliratokkal láthatjuk el.
  • Gyűjtemény az élő közvetítéseknek: az aktuálisan futó, és a korábbi livestreamek kapnak egy dedikált felületet mobilon, ahonnan válogathatunk és bekapcsolódhatunk még élő adásokba, vagy visszanézhetjük az újakat.
  • Live Map: térképen láthatjuk, hogy a világ melyik részén és kik tartanak élő közvetítéseket.
  • Új statisztika: a közvetítéseket könnyebb lesz kiértékelni, ugyanis a videókról részletesebb adatokat kapunk a megújult felületen.

Íme egy videó, melyet a Facebook készített az újdonságokról:

Új funkiók a Facebook Live-ban

Új funkciók a Facebook Live-ban. Olvassátok el a részleteket itt: http://rgstud.io/fbliveuj20160406

Közzétette: Közösségi kalandozások – 2016. április 6.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top