Szabadidő

Kísértetállat garázdálkodik a pécsi temetőben

Nem találják és nem tudják kiirtani a rejtélyes állatot a pécsszabolcsi temetőből. Tartós megoldásra lenne szükség, hiszen az állat akár a sírokig is elérhet föld alatti járataival.

Rejtélyes üreglakó állat költözött a pécsszabolcsi temetőbe, kiirtani egyelőre nem sikerült, és féltik tőle a sírokat. A pecsma.hu egyik olvasója még nyáron bukkant rá az állat búvóhelyére egy támfal alatt. Jelezte a problémát az illetékeseknek az üzemeltető Pécsi Köztemetőnél. A gondnok akkor a hagyományosan vadon élő állatok távol tartására szolgáló eszközöket vetette be: eltömítette a lyukat, és emberi, állati hajszálakat szórt a mélyedésbe.

Az állat akkor látszólag eltűnt. Ám az olvasó nemrég ismét felfigyelt az üregre ugyanazon a helyen. Az építésvezető szerint tartós megoldásra lesz szükség, hiszen az állat akár a sírokig is elérhet föld alatti járataival.

A sírkert kezelői tudnak az üreg létezéséről. Jelenleg ugyanis a Pécsi Közterület-felügyelet gyepmesteri szolgálatával dolgoznak a probléma kezelésén.

A temető vezetője hozzátette, a probléma kiújulása óta eltelt két hét alatt nem látták az üreglakó nyomát a temetőben, a betömött lyuk is érintetlen. Rendszeresen ellenőrzik a területet, ha az állat nyomára bukkannak, a gyepmesteri szolgálat csapdát helyez ki.

Az üregről készült képeket megnézheted a pécsma oldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top