Szabadidő

Csodálatos változáson ment át a túlsúlyos kutya

Alig nyolc hónap alatt megszabadult az eredeti testsúlyának több mint felétől, ideiglenes gazdijának köszönhetően.

A hétéves tacskó, akit menhelyre kerülésekor gondozói egymás között csak “Kövér Vincentként” emlegettek, nyolc hónappal ezelőtt adták le, miután gazdája meghalt. A gúnynév egyáltalán nem véletlen: Vincent, aki a fajtaelvárások szerint legfeljebb 7-8 kilós lehetne, 9-nél semmi esetre sem több, a menhelyre kerülésekor több mint 17 kilót nyomott.

A gondozók tudták, hogy ilyen állapotban nem adhatják Vincentet örökbe, a jelentős túlsúly ugyanis már az állat egészségét veszélyeztette. Mint később kiderült, a 10 kilónyi felesleg annyira megterhelte a kutyus gerincét, hogy már az is csodaszámba ment, hogy egyáltalán lábra tudott állni. De nemcsak a mozgás jelentett komoly nehézségeket: gazdája nélkül, a kennelben Vincent hamar befordult. Kedvetlen és depressziós lett.

A menhely végül úgy döntött, ideiglenes befogadóhoz adják. Vincent Melissa Andersonhoz került, aki már az első közös napjukon szigorú diétára fogta az elhízott tacskót. “Mikor hozzám került, a hasát alig néhány milliméter választotta el a padlótól. Borzalmas állapotban volt szegény” – nyilatkozta Melissa a CNN-nek majd hozzátette, főleg amiatt aggódott, hogy a hosszú ideje fennálló túlsúly esetleg további komoly betegségeket okozhatott, mint amilyen az arthritis, a rák különböző fajtái vagy épp a keringési elégtelenség.

Csodálatos átalakuláson ment keresztül a túlsúlyos kutya

Az ideiglenes gazdi kezdetben – egy kifejezetten erre a célra felállított – medencében mozgatta Vincentet, majd ahogy a tacskó erőnléte és mozgásképessége javult, úgy váltottak át egyéb szabadtéri tevékenységekre. Vincent átalakulását nemcsak ideiglenes gazdija, hanem egy lelkiismeretes állatorvos is állandó figyelemmel kísérte. Sharon Anderson volt az, aki jó tanácsokkal látta el Melissát a kutya mozgatását és táplálását illetően.

Sunshine!

Posted by Skinny Vinnie of K-9 Angels Rescue Houston on Wednesday, October 28, 2015

 

Vincent ma már újra szalad, és a fogyókúrának köszönhetően a testsúlyának felétől sikerült megszabadulnia. Befogadója azt mondja, még néhány kilónak le kell olvadnia róla ahhoz, hogy örökbe adhatóvá váljon, de hozzátette, ha továbbra is ilyen ütemben fogy Vincent, erre nem kell majd sokat várni.

Thanks for the treats!

Posted by Skinny Vinnie of K-9 Angels Rescue Houston on Friday, April 1, 2016

 

Még több kutyás történet az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top